Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Parázson sült burgonyás csomagok

Parázson sült burgonyás csomagok
Parázson sült burgonyás csomagok
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha kertben sütögetésről van szó, akkor az egyik legnagyobb családi kedvencnek számítanak nálunk ezek a parázson sült, kis alufóliás csomagok. Ami amellett, hogy gyorsan összeállítható - és ezután már semmi egyéb teendő nincs velük, csupán kivárni, hogy szépen átsüljenek - még azért is előnyös, mert a család vagy a vendégek számára mindenkinek egyénileg összeállítható.
Tehát különbözőképpen pakolhatunk meg minden egyes csomagot: több kolbásszal és szalonnával a férfiaknak, kissé "lightosabban", többféle zöldséggel a hölgyeknek, a gyerekeknek pedig esetleg hagyma nélkül, csupán burgonyával és virslivel - vagy amit a lurkók éppen szeretnek.

hozzávalók / 1 adag

Csomagonként

ajánlat

A hozzávalókat és a fűszerezést tetszés szerint variálhatjuk. Kerülhet bele gomba, virsli, sonka, zöldfűszerek, a tetejére esetleg sajt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az alufóliából 70-80 cm-es csíkot vágunk, és ezt félbehajtjuk, hogy a parázsban majd dupla réteggel kerüljön a csomagunk. (Tehát kb. 35-40 centis alapunk lesz minden egyes csomaghoz.)
  2. A burgonyákat és a hagymákat felkarikázzuk, a szalonnát és a paprikát csíkokra, a kolbászt, és a paradicsomot szintén karikákra vágjuk. 
  3. Az alufólia közepére halmozunk egy sor burgonyát, erre hagymakarikák kerülnek, majd megszórjuk pici sóval. Mehet rá a szalonna, a kolbász, aztán újabb sor burgonya következik. 
  4. A burgonya tetejére tehetünk ismét hagymát, paprikát, esetleg még néhány darab szalonnát és kolbászt, majd aki szereti, paradicsomkarikákkal zárhatja le a rétegezést. Legvégül ismét kerüljön a csomagba egy pici só, aztán zárjuk le gondosan a csomagot, hogy sütés közben semmi ne tudjon kipotyogni a forró parázsba, illetve hogy az alufólián belül keletkező gőzben minden hozzávalónk puhára süljön.
  5. Az elkészült csomagokat akkor kell a tűzre tenni, amikor már az összes fa elégett, és csak a parázs maradt a sütőben. Egy széles, lapos fémkanál segítségével helyezzük a csomagokat a parázsba, és sütés közben, ha szükséges, akkor is ezzel mozdítsuk őket arrébb. Ha valamelyik nagyon sülne, tegyük ki a szélére - vagy fordítva. A legalsó sor burgonya könnyen megéghet, ha túl erős a parázs alatta, ezért folyamatosan figyeljünk a csomagokra. 
  6. Nagyjából 30-40 perc alatt teljesen készre sülnek, ekkor már érezni fogjuk az illatán, hogy elkészült. Mielőtt azonban kiszednénk őket a parázsból, óvatosan nyissunk szét egyet egy villával, és ellenőrizzük, hogy a felső réteg burgonya is puha-e.
  7. A kész csomagokat egyesével fa alátétekre, vagy tányérokra szedve tálaljuk. 
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 346
elküldve: 1
receptkönyvben: 31
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

iceflower

Mióta szakács: 2010.05.21.
93 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
adag: 1 főre
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: grill
nehézség: könnyű
szezon: nyár
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

alufóliában sült burgonya szalonnával hagymával és kolbásszal, alufóliás grill csomagok, zöldséges-szalonnás krumplicsomagok

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

948
burgonya 2 db
fehér hagyma 1 kis fej
kolozsvári szalonna 5 dkg
kolbász 10 dkg
paprika 1 db
paradicsom 1 db
0 ízlés szerint