Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomsaláta paprikával

Paradicsomsaláta paprikával
Paradicsomsaláta paprikával
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a paradicsom salátát 50 éve, még gyerekoromban tanultam otthon, amit azóta is sűrűn elkészítek. Igaz, akkor még kidobtuk az újhagyma zöldjét, és egy kevés petrezselyemzölddel szórtuk meg. Ma már sokkal okosabbak vagyunk.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát félfőre vágjuk, az újhagymát vékonyra szeleteljük.
  2. A paprikát legyaluljuk, vagy 2 mm vastagra szeleteljük, a hagymával együtt besózzuk, és 1 órát állni hagyjuk.
  3. Egy tálban összekeverjük a cukrot, az ecetet kb. 3 dl vízzel, és beletesszük a kinyomkodott hagymát és paprikát, és a tetejére karikázzuk a paradicsomot, amit kicsit belenyomkodunk az ízesített lébe.
  4. A tetejét megszórjuk a felszeletelt újhagyma zöldjével, és meglocsoljuk az olajjal. Pár órára hűtőbe tesszük.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 689
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
kalória: alacsony
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paprikás paradicsomsaláta, hagymás-paprikás paradicsomsaláta, újhagymás paradicsomsaláta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

121
vöröshagyma 1 nagy fej
újhagyma 4 db
paprika 4 közepes db
paradicsom 4 közepes db
ecet 2 ek
cukor 2 dkg
víz 3 dl
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint