Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Palacsintatészta Puzsi konyhájából

Palacsintatészta Puzsi konyhájából
Palacsintatészta Puzsi konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hááát, ennek tényleg tényleg van storyja. :)

Kedvenc koripályás cimboráim kiszekáltak a világból, hogy süssek nekik palacsintát. bevásároltak hozzá, engem pedig kész tények elé állítottak: palacsintát fogok sütni. :) Hát sütöttem Nekik... Ha jól számolom már 3-szor. :)

A fotózással annyi volt a baj, hogy ahogy sütöttem, Ők úgy ették, ezt a néhányat csak azért tudtam lefényképezni, mert már nem fért beléjük. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A palacsinta tésztát korábban próbáltam tej nélkül, vagy szója/zab/rizstejjel készíteni, de be kell hogy valljam, nem lett az igazi! Így kipróbáltam a laktózmentes tejet, nekem bejött!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszthez adjuk a tojást , és a nem folyékony hozzávalókat.
  2. Kevés tejjel felöntjük, majd mixerrel elkeverjük csomómentesre.
  3. Ezután óvatosan adagoljuk a folyadékokat, akkora mennyiségben, hogy sűrű, de folyós tésztát kapjunk.
  4. A vizet a végén adjuk hozzá.
  5. A serpenyőben minden adag előtt kb. fél kanál olajat felmelegítünk, és ebbe merjük bele a tésztát.
  6. Körkörös mozdulatokkal elfolyatjuk, ízlés szerinti barnaságúra sütjük, majd egy kés segítségével megfordítjuk.
  7. Ezt is megsütjük. A kívánt töltelékkel ízesítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 73 455
elküldve: 2
receptkönyvben: 193
elkészítve: 25/35
Facebookon megjelent: -

szakács

Puzsi

Mióta szakács: 2010.11.11.
85 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tejmentes palacsintatészta, palacsinta alaptészta, laktózmentes palacsinta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gazcsi
gazcsi Thu, 2014-11-27 19:33

A recept jó, tökéletesek lettek a palacsinták, kb. 24 db lett belőle. Annyit tennék hozzá, hogy nekem jóval több ásványvíz kellett hozzá, majdnem a duplája. Az első, amit a recept mennyisége alapján sütöttem ki, nekem nagyon sűrű lett, a palacsinta pedig
vastag. Amikor jócskán felhígítottam ásványvízzel tökéletes lett. Köszönet a jó
receptért!

Cila Mila
Cila Mila Sat, 2013-03-23 22:47

Időbe telt mire találtam egy palacsinta alaptészta receptet. Kicsivel több vízet kellett hozzá raknom. Nagyon finom lett. Köszönöm a szombat délutáni nasi receptet. :-)

csukcs
Csillu / csukcs Sun, 2013-02-17 14:35

Karácsonyra egy 33 cm átmérőjű elektromos palacsintasütőt kaptam. Ehhez kerestem palacsintatészta receptet. Sok receptet kipróbáltam innen a nosalty oldalról, de a te recepted vált be a legjobban. Köszönet, hogy megosztottad velünk!

Wekerle
Wekerle Sat, 2012-07-21 22:58

Azért azt a késsel való megfordítást nem tanácsolnám, hacsak nincs eldobós serpenyőd, vagy lengyel teflonkésed (tudod az a teflonkés amivel a régi vicc szerint a lengyelek zsír nélkül tudtak zsíros kenyeret kenni, amikor élelmiszerellátási problémáik voltak)

659
tojás 2 db
finomliszt 50 dkg
ásványvíz 2.5 dl
tej 5 dl
1 csipet
cukor 3 ek
napraforgó olaj 2 ek
napraforgó olaj 2 ek