r
Nosalty Logó

Őszibarackos piskótatekercs

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Lizinka_
Őszibarackos piskótatekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Piskóta

Töltelék

Összesen 414 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Piskóta

Töltelék

Összesen 1247 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Piskóta

Töltelék

Összesen 129 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    643.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    114 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    557 micro
Összesen 414 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    45.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1930.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    882 mg
  • Nátrium
    504 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    214.3 g
  • Cukor
    131 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    622.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    464 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    751 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    778 micro
  • β-crypt
    343 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1672 micro
Összesen 1247 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 129 Kcal

Hozzávalók

Piskóta

Töltelék

Elkészítés

Piskóta

  1. A szoba hőmérsékletű tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéből sóval, cukorral kemény habot verünk. Ebbe óvatosan belekeverjük a tojások sárgáját, majd beleforgatjuk a sütőporral összeszitált lisztet.
  2. A piskótamasszát ráborítjuk az őszibarackkal kirakott sütőlemezre és egyenletesen elkenjük.
  3. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük és kb. 20 percig sütjük.
  4. Amikor kész és kivettük a sütőből, késsel fellazítjuk a piskótát a széleknél.
  5. Ráterítünk egy sütőpapírt és arra kiborítjuk. Lehúzzuk róla a papírt. Pár percig hagyjuk gőzölögni, hűlni. Ezután a sütőpapír segítségével szorosan feltekerjük.
  6. Deszkára tesszük a tekercset és teljesen kihűlve szeleteljük, kínáljuk.

Töltelék

  1. Az őszibarackot lehéjazzuk, félbevágjuk, majd kivesszük belőle a magot és így mérjük le az 50 dkg gyümölcsöt. Papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet. Egy nagyobb sütőlemezt (40x40cm) beborítunk sütőpapírral.
  2. A félbevágott őszibarackokat kb. 4-5 mm vastag szeletekre vágjuk és sűrűn kirakjuk vele sütőlemezt, vagy tepsit.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 2843
  • Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 30.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Őszibarackos piskótatekercs
Lizinka_ 581 recept

Hozzávalók

Piskóta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

„Minél kevesebb fűszert használunk, annál jobban megismerjük az étel igazi...

A koreai konyha az utóbbi időben világszerte kiemelt figyelemnek örvend. Részben, mert ez a mindent elsöprő koreai hullám, az úgynevezett hallyu egyik zászlóshajója, részben, mert hagyományos konyhatechnikai eljárásaival fenntartható példát mutat. És nem kis részben azért, mert globalizáció ide, nagyvárosokba begyűrűző nyugati éttermek oda, a koreaiak egy része ma is szinte szakrális viszonyt ápol az étellel.

Balázs Barbara

További cikkek