r
Nosalty Logó

Omlós karamellás szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Mignon
Omlós karamellás szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A sütemény aljához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 522 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A sütemény aljához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 5210 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A sütemény aljához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 446 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    551.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 522 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.3 g

Zsír

  • Összesen
    304.3 g
  • Telített zsírsav
    179 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    708 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5515.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    1826 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    1820 mg
  • Nátrium
    1416 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    559.9 g
  • Cukor
    422 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2020 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    578 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1981 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    479 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 5210 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 446 kcal

Hozzávalók

A sütemény aljához

A töltelékhez

A mázhoz

Elkészítés

A sütemény aljához

  1. Késes betétű robotgéppel morzsásra daráljuk a kekszet.
  2. Tálba öntjük és összekeverjük az olvadt vajjal.
  3. 24 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt terítünk, majd kézzel jól belenyomkodjuk a kekszes alapot.
  4. Teflonos lábasban, közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett összemelegítjük a sűrített tejet a vajjal, majd miután felolvadt a vaj, takaréklángon folyamatosan mozgatjuk a lábast, míg a sűrített tej megvastagszik és karamellás színű lesz.
  5. Gyorsan ráöntjük a kekszes alapra és szépen elsimítjuk a tetejét.
  6. Vízfürdő felett felolvasztjuk a csokit, hozzákeverjük az olajat és a karamellás töltelékre öntjük.
  7. Ha kicsit kihűlt, legalább 12 órára hűtőbe tesszük.
  8. Levesszük a tortagyűrűt, átfordítjuk a sütit egy vágódeszkára, aljáról lehúzzuk a sütőpapírt, majd hosszú nyakú pohárba forró vizet öntünk és a kést belemártogatva ízlésünknek megfelelően felszeleteljük az omlós karamellás sütit.
  • Receptkönyvben: 270
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 54616
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 19.

Ajánló

Megjegyzés: Ha valaki tudja esetleg, hogy hol lehet ilyen süteménykeretet kapni, föltétlen írjon nekem! Előre is köszönöm!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már régóta szemeztem ezzel a francia recepttel, de sajnos nem kaptam hozzá alj nélküli szögletes keretet, amiben jól elkészíthető lett volna. A napokban kíváncsiságom már nem hagyott nyugodni, így kitaláltam, hogy elkészítem a kapcsos tortaformámban! Persze így nem tudtam olyan szép szabályos szeletekre vágni, de ennél a nyalánkságnál nem is a külcsíny a fontos. A kicsit morcos külsű, isteni finom, lágyan olvadós karamellás sütit takar, ami bőven kárpótol az alakért.

Hozzávalók

A sütemény aljához

A töltelékhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek