Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olaszos bableves

Olaszos bableves
Olaszos bableves
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy olasz szakácskönyvben láttam ezt a receptet. Szalonna nem volt hozzá, azt én tettem bele, de így szerintem sokkal finomabb, magyarosabb. A leves egyébként nagyon-nagyon jóízű. A hagyományos magyar bablevest szerintem kenterbe veri.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát kockára vágjuk, és feltesszük sülni a szintén kockára vágott húsos szalonnával.
  2. Rádobjuk a zúzott fokhagymát is.
  3. Ha már átsült, hozzátesszük az előző este beáztatott babot, és a héjától megfosztott paradicsomokat is cikkekre vágva.
  4. Felöntjük vízzel, és sózzuk, valamint 2-3 babérlevelet adunk hozzá. Tehetünk még hozzá olaszos fűszerkeveréket is.
  5. Ha már félig puha a bab, hozzáadjuk a csíkokra vágott kelkáposztát, és puhára főzzük.
  6. Rántást készítünk 1 evőkanál liszttel, és ebbe tesszük be a paradicsompürét. Felengedjük a levest vele.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 740
elküldve: 0
receptkönyvben: 65
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Évikonyhája

Mióta szakács: 2012.12.28.
42 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomos bableves, szalonnás-paradicsomos bableves, olasz bableves húsos szalonnával, kelkáposztás bableves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

664
kelkáposzta 0.5 közepes db
fejtett bab 30 dkg
kolozsvári szalonna 20 dkg
paradicsom 4 közepes db
sűrített paradicsom 10 dkg
fokhagyma 4 gerezd
vöröshagyma 2 közepes db