Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olasz bableves kuktában

Olasz bableves kuktában
Olasz bableves kuktában
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A bableves olasz vátlozata.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tálaláskor, aki szereti, őrölt chili paprikával is szórja meg.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az előző este beáztatott babot hideg vízben átmossuk, majd kuktába tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, bekapcsoljuk alatta a lángot, de még nem zárjuk le.
  2. Megmossuk a házi sonkát, hozzátesszük a babhoz.
  3. Megmossuk, megpucoljuk a hagymát, hozzáadjuk a leveshez,  szintén a leveshez adjuk.
  4. Végül a babérlevelet is hozzáadjuk, majd lezárjuk a kuktát, és a fütyüléstöl számítva kb. 40 percig főzzük.
  5. Tálalás előtt kifőzzük a tésztát is az utasítás szerint, majd leszűrjük, szétosztjuk a tányérokba, hozzámerünk a bablevesből, a főtt sonkát is szétosztjuk, megcsorgatjuk pár evőkanálnyi olívaolajjal, tálaljuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 609
elküldve: 3
receptkönyvben: 74
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: kukta
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Pasta e fagioli, sűrű bableves olaszosan, sonkás bableves

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-01-29 21:56

Kedves cafika-Évi!

Nagyon szépen köszönöm, ezt a mindenre kiterjedő , bőséges és nagyon kedves segítséget.
Hasznát fogom venni :-)))) .
Barilla típus itt is van, remélem ezt a formációt is megtalálom.:-))
Szép estét,- és bár nagyon, de nagyon hideget mondanak a jövő hétre, ettől függetlenül, szép hetet kívánok, és jó egészséget! :-))
Köszönöm szépen még egyszer:-))
Éva-Anyóca

cafika
Cafika / cafika Sun, 2012-01-29 17:12

szia Éva-Anyóca,
örülök, hogy tetszik a recept :-)
A tészta
gluténos változatban Barilla-tól, Ditalini rigati,ez: (http://it.barilla.com/content/prodottobarilla/ditaloni-rigati),
gluténmentes változatban a Nutrifree-töl, Ditalini (ez: http://www.nutrifree.it/it/prodotti/primi-in-tavola/ditalini.html),
vagy a Dr. Schär-töl, Ditali (ez: http://www.schaer.com/it/prodotti-senza-glutine/ditali/ )
Magyarországon is bizotsan lehet kapni valami hasonlót, a barilla-tól biztos, de ha nem találsz, megfelel bármilyen apró tészta, azért az az igazi, ha durumlisztböl készül, és tojásmentes.
A gluténmentes tészta az kukorica és rizslisztböl van, szintén tojás nélkül.
De ha nem találsz, próbáld meg nyugodtan kis könyöktésztával, azzal is finom lesz :-)
kellemes estét,
üdv. Évi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-01-28 22:19

Kedves Cafika!

Nekem bejön, elmentettem.:-))
Már csak egy kérdésem van, ilyen tésztát hol kapok, mi a neve?
Ugyanis van: makaróni, rövidcső,( az olyan ,mint a makaróni, csak rövidebb), -ilyen is van, mint ez, csak sokkal hosszabb és nagyobb, de ilyen kinézetűt (ez kisebb az általam ismertnél), még én nem láttam, persze, lehet, hogy van, csak én nem vettem észre a boltba.
A választ köszönöm, szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

899
fejtett bab 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
sárgarépa 2 db
burgonya 3 db
sonka 300 g
babérlevél 4 db
tészta 300 g
olívaolaj 2 ek