Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyomdázható fahéjas keksz

Nyomdázható fahéjas keksz
Nyomdázható fahéjas keksz
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors, egyszerű recept. Nálunk karácsonykor nagy kedvenc volt. De egy hétköznapon kávé mellé is isteni.

A sütinyomdát nagyon jól bírja, mert nincs benne sütőpor, szódabikarbóna. Érdemes egy próbát tenni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tea, kávé mellé tökéletes keksz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat összedolgozzuk.
  2. Pihentetés nélkül, lisztezett felületen ízlés szerint 0,2-0,5 cm vastagságúra nyújtjuk, szaggatjuk, nyomdázzuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon alul felül sütési funkción kb. 8-12 perc alatt megsütjük. Ha már barnul, akkor jó ropogós lesz. Ha puhábban szereted, időben vedd ki a sütőből. :)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 916
elküldve: 5
receptkönyvben: 123
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

minyima

Mióta szakács: 2015.01.20.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes keksz
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tejtermékből, maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

fahéjas ropogós süti, gyömbéres-fahéjas aprósütemény

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nancyangel
nancyangel Sat, 2016-02-13 16:56

Nem, igyekeztem mindenre figyelni. Talán még megpróbálom egyszer. Köszönöm válaszod!

nancyangel
nancyangel Sun, 2016-01-31 21:54

Nonfiguratív kekszek lettek...teljesen szétmállott. Nemhogy pecsételni, de formázni is alig lehetett. Ha valaki tudja a titkát, írjon!

minyima
minyima / minyima Wed, 2016-02-03 10:21

Nagyon sajnálom, én már többször elkészítettem a fentiek alapján és mindig rendben működött. Nem lehet h sokáig gyúrtad, vagy hagytad pihenni (melegedni) és emiatt történt? Másra nem nagyon tudok gondolni.

358
finomliszt 140 g
étkezési keményítő 20 g
margarin 70 g
napraforgó olaj 1 ek
porcukor 50 g
habtejszín 5 ml
tojássárgája 1 db
fahéj 1 teáskanál
gyömbérpor 1 teáskanál