r
Nosalty Logó

Néró teasütemény Aranylekvártól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Aranylekvar
Néró teasütemény Aranylekvártól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 927 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 7423 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 357 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.1 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    317 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 927 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    117.1 g

Zsír

  • Összesen
    276 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    1448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3546.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    334 mg
  • Kálcium
    442 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    345 mg
  • Foszfor
    1691 mg
  • Nátrium
    691 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1121 g
  • Cukor
    586 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    505 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2669 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    374 micro
  • Kolin:
    1262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2540 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1551 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2088 micro
Összesen 7423 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 357 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy tálba a vajat, a citromhéját, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat és végül a lisztet. Egy összeállt, nem folyós, de nem is gyúrható állagú kevert omlós tésztát kapunk
  2. Ezt a tésztát egy nyomózsákba helyezzük, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe kb. 2 centis köröket formázunk, de fontos hogy közöttük helyet hagyjunk, mert sütés közben kicsit szétterül. Sütőben 10-12 perc alatt megsül, de ha látjuk hogy barnul a széle azonnal vegyük ki.
  3. Miután kisütöttük az összes tésztát és ki is hűltek, ugyanarra a sütőpapírral kibélelt tepsire/tepsikre méretük szerint párosítva szorosan egymás mellé helyezzük őket. (én párosítás során egymás alá teszem az összeillő párokat), majd habzsákba töltjük a lekvárt(lehetőleg ne darabos legyen) és így töltjük be a teasütemények egyik felét, végül a másik felét ráhelyezzük a lekváros részre és egy kicsit összenyomjuk.
  4. Az elkészült süteményt megint szorosan egymás mellé helyezzük a sütőlemezen, hogy csokimázzal díszítsük.
  5. A csokoládét megolvasztjuk gőz felett, tehetünk hozzá egy kis tejet, hogy folyékonyabb legyen, majd egy pici zacskót megtöltünk az olvasztott csokival, és a zacskó egyik sarkát egy kicsit levágjuk és tetszés szerint rácsurgatjuk a csokoládét a süteményre.
  6. Várunk, míg rászárad a csokoládé, majd eltesszük, és másnap már lehet is enni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 93
  • 7 napos nézettség: 869
  • Össznézettség: 277955
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 25.

Ajánló

Teákhoz, kávékhoz, kicsiknek, nagyoknak, bármikor.

Receptkategóriák

Néró teasütemény Aranylekvártól
Aranylekvar 5 recept

Én a gyors és praktikusabb módszerét írom le ennek a receptnek, nem az eredeti recept alapján készítem el, mert szeretem ha gazdaságosabban vannak elkészítve a sütemények, és ebben az esetben még finomabb is így. Tehát a nem csak a tojás sárgáját, hanem fehérjét is felhasználom. :)

Hozzászólások

fehérke37

Süt?por nem kell bele?

Aranylekvar

Kedves fehérke37! Mivel én 8 egész tojással készítem, így teljesen elhagyható a süt?por. Próbáld ki, nem fogsz csalódni benne. :)

fehérke37

Köszönöm, megpróbálom

Aranylekvar

Kedves fehérke37! Ha elkészítetted, szeretném ha leírnád véleményedet! :)

fehérke37

Én csak különleges alkalmakra sütök, lehet hogy az elég sokára lesz, de akkor írni fogok

Törölt felhasználó

Kedves Aranylekvár! Körülbelül hány darab lesz bel?le?

Aranylekvar

Kedves mirmos! Körülbelül 100 darab néró jön ki bel?le. Két 38x40-es tepsim van ha elkészül, akkor másfél tepsi lesz, ha szorosan egymás mellé rakom ?ket.

Törölt felhasználó

Akkor nem csinálok dupla adagot :) Köszönöm a gyors választ!

Aranylekvar

Várom majd értékelésedet :)

Csokika

Nagyon jo a recept! egyszeru es finom, koszonom

Aranylekvar

Örülök ha ízlik :)

manoka_13

Mikulásra szeretném elkészíteni. Tudja valaki mennyi ideig áll el, mennyivel hamarabb tudom elkészíteni, hogy hétvégére még finom legyen?

Aranylekvar

Kedves manoka_13! Körülbelül 1 hétig áll el, de vedd számításba azt is, hogy ha elkészítetted még 1-2 napot hagyni kell állni, hogy összeérjen és puhuljon a tészta.

Aranylekvar

Ha most szombatra készíted, akkor javaslatom a csütörtök délutáni elkészítés, vagy péntek reggel. :)

csordaszakácsa

Köszönöm receptet,szuperül sikerült mindenkinek ízlett.

Törölt felhasználó

Én is köszönöm a receptet! Eddig 3x készítettem el, a családban és a barátok körében is nagy siker aratott. Nem vagyok egy profi (még), ezért nekem az egész süti 3 órát vesz igénybe, de megéri rászánni az id?t!!! :)

Törölt felhasználó

Aranylekvár/Aranylekvár A receptedet szeretném elkészíteni. Augusztus 29-én lesz a lagzi, ha most van id?m, eltartható addig. Üdv. ?

Aranylekvar

Kedves Margit! Javaslom ha id?sz?kében vagy, hogy 25-26 én csináld meg a tésztát és 28-án egy nappal a lagzi el?tt állítsd össze. Így rendesen megpuhul majd a tészta és az ízek is összeérnek. El?bb nem javaslom, mert az a tészta kiszáradását is okozhatja.

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen a válaszod. Gondoltam, ha jól záródó fémdobozba teszem, akkor nem tud kiszáradni és puha is marad, mint a karácsonyra sütött aprósütik, amik többnyire linzertészta alapúak.

Antalkati

Nagyon finom süti!

Shephard

Elkeszitettem most este, tettem bele egy fel cs sutoport, igy picit levegosebb lett, illetve 3 -fele vettem a tesztat, igy lett egy adag vilagos, egy adag rozsaszin (par csepp piros etelfestek) es egy adag sotet (1ek kakaopor), mert nalunk a cukiban anno igy lehetett kapni es ezt a retro erzest akartam visszahozni :) Holnap berakom dobozba, aztan husvetra pont tokeletes allagu lesz, osszesen 154 db lett, koszonom a receptet :)

Aranylekvar

Kedves Shephard! Örülök, hogy több félét is készítettél, remélem finom lett, legközelebb én is kipróbálom süt?porral :) Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok!

Shephard

Kedves Aranylekvar! Reggel teszteltem, finom lett, mar a dobozban csucsulnek, en is Boldog Nyuszit Kivanok :)

Törölt felhasználó

Tegnap este megcsináltuk a lányommal, nagyon finom lett, teljes sikert aratott a családban! Köszi a receptet :)

Törölt felhasználó

Szia! A tojások fehérjét is hozzá szoktad adni a sárgájával együtt?

Aranylekvar

Kedves zsike8003! Habár az eredeti receptbe nem használ tojásfehérjét, én mégis felhasználom, mert ízben nem tér el az eredeti változattól, és mennyiségre és sok lesz.

Törölt felhasználó

Ok, akkor belerakom! Én is azért estem gondolkodóba, mert a többi receptnél nem írta. De így legalább nem megy veszend?be a sok fehérje. Köszi a gyors választ! :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?