r
Nosalty Logó

Néró teasütemény Aranylekvártól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Aranylekvar
Néró teasütemény Aranylekvártól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 927 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 7423 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 357 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.1 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    317 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 927 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    117.1 g

Zsír

  • Összesen
    276 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    1448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3546.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    334 mg
  • Kálcium
    442 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    345 mg
  • Foszfor
    1691 mg
  • Nátrium
    691 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1121 g
  • Cukor
    586 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    505 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2669 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    374 micro
  • Kolin:
    1262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2540 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1551 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2088 micro
Összesen 7423 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 357 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy tálba a vajat, a citromhéját, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat és végül a lisztet. Egy összeállt, nem folyós, de nem is gyúrható állagú kevert omlós tésztát kapunk
  2. Ezt a tésztát egy nyomózsákba helyezzük, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe kb. 2 centis köröket formázunk, de fontos hogy közöttük helyet hagyjunk, mert sütés közben kicsit szétterül. Sütőben 10-12 perc alatt megsül, de ha látjuk hogy barnul a széle azonnal vegyük ki.
  3. Miután kisütöttük az összes tésztát és ki is hűltek, ugyanarra a sütőpapírral kibélelt tepsire/tepsikre méretük szerint párosítva szorosan egymás mellé helyezzük őket. (én párosítás során egymás alá teszem az összeillő párokat), majd habzsákba töltjük a lekvárt(lehetőleg ne darabos legyen) és így töltjük be a teasütemények egyik felét, végül a másik felét ráhelyezzük a lekváros részre és egy kicsit összenyomjuk.
  4. Az elkészült süteményt megint szorosan egymás mellé helyezzük a sütőlemezen, hogy csokimázzal díszítsük.
  5. A csokoládét megolvasztjuk gőz felett, tehetünk hozzá egy kis tejet, hogy folyékonyabb legyen, majd egy pici zacskót megtöltünk az olvasztott csokival, és a zacskó egyik sarkát egy kicsit levágjuk és tetszés szerint rácsurgatjuk a csokoládét a süteményre.
  6. Várunk, míg rászárad a csokoládé, majd eltesszük, és másnap már lehet is enni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1500
  • Tegnapi nézettség: 289
  • 7 napos nézettség: 1449
  • Össznézettség: 401262
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 25.

Ajánló

Teákhoz, kávékhoz, kicsiknek, nagyoknak, bármikor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Néró teasütemény Aranylekvártól
Aranylekvar 5 recept

Én a gyors és praktikusabb módszerét írom le ennek a receptnek, nem az eredeti recept alapján készítem el, mert szeretem ha gazdaságosabban vannak elkészítve a sütemények, és ebben az esetben még finomabb is így. Tehát a nem csak a tojás sárgáját, hanem fehérjét is felhasználom. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek