Nosalty Logó

Nagyon egyszerű leveles sajtos ropogós

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Ezen a képen: Nagyon egyszerű leveles sajtos ropogós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 468 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 1404 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 349 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    585 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 468 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    96.5 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1755.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    472 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    844 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 1404 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 349 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát kihengergetjük a sütőpapírból. Az egész felületen egyenletesen elkenjük a majonézt, erre pedig dúsan rászórjuk a reszelt sajtot.
  2. Széltében ca. 10 cm-es csíkokra vágjuk, majd egyenként, hosszában feltekerjük. Vékony, hosszú hengereket kapunk. Ezeket srégen felvágjuk (ca. 3 cm-es darabok), majd bekenjük a felvert tojással, szórjuk meg egy kis sajttal, és sütőpapírral kibélelt tepsiben aranysárgára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 50x30
  • Sűtés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15192
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 09.

Ajánló

Mákkal, szezámmaggal, köménnyel is megszórhatjuk a tetejét sajt helyett. És bármely aromás sajtot is tehetünk rá, szerintem füstölt sajttal lehet a legjobb, de ez sajnos nem volt itthon. A majonézt azért kentem rá, hogy a sajtnak legyen mivel összeolvadnia. Ehelyett jó pl. a paprika- avagy az olívabogyó paszta is, v. bármely pesto.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Marti48 317 recept

Megkívántunk egy kis "sósat" a sok karácsonyi édesség után. Lévén estefele jött ránk ezen vágy, valami gyorsat és nagyon egyszerűt dobtam össze, a hűtőben hirtelenjében talált alapanyagokból. És ezúttal is bejött a  mondás: "egyszerű, de nagyszerű". Készítés közben eszembe ötlött még egy jó pár variáció, lsd. "ajánlat" :)

Hozzászólások

Filamér

Marti, meghagyod a leveles tészta vastagságát? Nem kell kinyújtani kicsit, és csak utána rákenni a cuccot?

Marti48

Kedves Filamer, elnezest, hogy csak most valaszolok! Hütöpolcos friss levelestesztat hasznalok, ezt csak ki kell hengergetni, es a leirtak szerint feldolgozni. Sok sikert kivanok, Marti

Tarkapuli

Szupi a recept és kombinálható! Köszi!

Marti48

Örülök, hogy izlett, szivesen maskor is! :) Üdv: Marti

TRózsa

Én friss éleszt?s leveles tésztát használok. A legegyszer?bb és leggyorsabban elkészíthet? sós rágcsa. Már nem okoz gondot ha valaki hirtelen beállít egy pohár borra. ( Már többen elkérték a receptet )

Marti48

Nagyon jo! Lehet ezt a tesztat is keszen kapni? Megirnad a receptet? Köszönöm a hozzaszolast! Üdvözlettel: Marti

TRózsa

Bocsi! A választ új hozzászólásként írtam.

TRózsa

Tulajdonképpen ez a Te recepted, én csak éleszt?s leveles tésztát használok. A márka ugyanaz "friss leveles tészta" helyett "friss éleszt?s leveles tészta". Nem minden boltban kapható, én az Auchan-ban szoktam venni. Üdvözlettel: Rózsa

Marti48

Köszönöm a tippet, majd otthon utananezek, sajna itt ez nem kaphato. Izgat a dolog, mert az elesztös tesztak szerintem is jobbak. Kellemes hetveget kivanok! Marti

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!