r
Nosalty Logó

Must egész évben tartósító nélkül

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Csak Természetesen
Must egész évben tartósító nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 0% Zsír

20 db 3,3 dl-es üveghez

Összesen 1325 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 0% Zsír

20 db 3,3 dl-es üveghez

Összesen 6624 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 0% Zsír

20 db 3,3 dl-es üveghez

Összesen 66 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    762.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    347.5 g
  • Cukor
    297 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1546.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    280 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    749 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1382 micro
Összesen 1325 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3813.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    960 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    672 mg
  • Foszfor
    1920 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1737.6 g
  • Cukor
    1486 mg
  • Élelmi rost
    86 mg

VÍZ

  • Összesen
    7731.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    307 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1402 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    538 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    96 micro
  • β-karotin
    3744 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6912 micro
Összesen 6624 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 66 Kcal

Hozzávalók

20 db 3,3 dl-es üveghez

Elkészítés

20 db 3,3 dl-es üveghez

  1. A szőlőt ledaráljuk, majd a szőlőprésbe tesszük (igény szerint a fürtöket megmoshatjuk).
  2. Kipréseljük a jól lenyomott szőlőnket.
  3. A kapott friss levet (1 kg kb. 6,5 dl must) tisztára mosott üvegekbe öntjük, majd fémkupakokkal légmentesen lezárjuk.
  4. Befőzőautomatába rakjuk a teli üvegeket, és 80 °C-on 20 percig hőkezeljük.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 56612
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 18.

Ajánló

Másik módszerrel is szoktam szőlőlevet készíteni. Megmosom, lebogyózom, gyümölcsdarálón ledarálom, ebből 1 kg/8 dl friss levet nyerünk, és ugyanúgy, mint a mustot hőkezelem. Csak csemegeszőlőt használok. Megéri, nagyon finom.

Receptkategóriák

Must egész évben tartósító nélkül
Csak Természetesen 23 recept

Már javában zajlik a szüret, most mustot teszek el a befőzőautomatával, tartósítószer nélkül. Pár nap alatt gyönyörűen letisztul, áttetsző aranysárga lesz. Kedves egészségére mindenkinek, fogyasztható gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt az év bármely napján, megőrzi a szőlő üde frissességét, zamatát és minden élettani hatását, csak természetesen.

Hozzávalók

20 db 3,3 dl-es üveghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

11 retró menzás étel, amitől még ma is megdobban a...

Sokunk gasztronómiai ízlésének kőkemény alapját azok a retró menzás ételek adják, amelyeket nap mint nap fogyasztottunk az óvodában, iskolában és gimnáziumban. Ennyi év folyamatos traktálása bizony mély nyomot hagy az emberen, nézzük most ennek a pozitív oldalát.