r
Nosalty Logó

Mozart-kuglóf

Apetit
Mozart-kuglóf
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

499
Kalória
8.4g
Fehérje
55g
Szénhidrát
23.2g
Zsír
53.6g
Víz
201.2g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
33g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 499 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3983 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 327 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 499 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.4 g

Zsír

  • Összesen
    185.8 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2359.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1085 mg
  • Nátrium
    555 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    440.1 g
  • Cukor
    264 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    429.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1638 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    1056 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1616 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1761 micro
Összesen 3983 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 327 kcal

Elkészítés

  1. Elsőként is a mazsolákat kiválogatjuk és rummal beáztatjuk. Majd kikenjük vajjal és kilisztezzük a formát.
  2. A vajat szobahőmérsékletűre olvasztjuk, majd a szitált porcukorral, a citrom reszelt héjával a vaníliás cukorral és egy csipetnyi sóval habosra keverjük. Keverés közben a tojássárgáját fokozatosan adagoljuk hozzá, majd újra habosra keverjük.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Ha ezzel készen vagyunk, finoman belekeverjük a vajkrémbe, majd hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet is. Ezután jöhetnek bele az apróra vágott csokoládédarabok és a rumos mazsola - ám ha valaki nem szereti a mazsolát helyettesítheti kedve szerint bármi egyébbel, így pl.: apróra vágott dióval, mogyoróval, aszalt gyümölcsökkel.
  4. A nyers tésztát a formába töltjük, elsimítjuk, és előmelegített sütőben 160-170°-n kb 50-60 percig sütjük. (Nekem 30 perc után már száraz maradt a húspálcikám, amellyel a tésztát vizsgáltam, vajon megsült-e már!)
  5. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd kilisztezett deszkára borítva, konyharuhával letakarva hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután felforrósított baracklekvárral öntjük le, majd ízlés szerint dióval, mazsolával, mogyoróval díszíthetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Először készítettem ezt a régi, osztrák receptet, ám a siker akkora lett a gőzölgő, illatos sütemény után, hogy rögtön még egy adagot készítenem kellett belőle. Egyszerű, de annál mutatósabb, mely remek társ a hideg őszi-téli estéken...

További receptek

Duplacsokis kuglóf

Ha van otthon kuglófformánk, aligha menekülünk az ünnepi kuglófsütések elől. A piskótás süteményt azonban nemcsak ünnepek alatt érdemes elkészíteni, hiszen meglepően egyszerű, de ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...