r
Nosalty Logó

Mogyoróvajas csigák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Mogyoróvajas csigák
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 1033 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 4131 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 334 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    657.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 1033 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103 g

Zsír

  • Összesen
    163.6 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    671 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2630.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    565 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    1266 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    559.1 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    905 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    540 micro
  • Kolin:
    484 mg
  • Retinol - A vitamin:
    887 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    546 micro
Összesen 4131 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 334 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk egy csipet cukorral fél deci kézmeleg tejben.
  2. A liszthez keverjük a sót, a cukrot, és a megkelt élesztőt, majd a maradék, meglangyosított tejjel együtt puha tésztát gyúrunk belőle. Ha összeállt, szép lassan és fokozatosan belemasszírozzuk az olvasztott vajat, hogy a tészta beigya, és még puhább legyen.
  3. Letakarva jó másfélszeresére kelesztjük.
  4. Ha megkelt, ujjnyi vastag téglalapot nyújtunk belőle.
  5. Megkenjük olvasztott vajjal.
  6. Közbena mogyoróvajat egy kisebb lábasban kicsit megmelegítjük. Nem kell nagyon, mert odaéghet, csak annyira, hogy felolvadjon, és könnyebben tudjuk kenni.
  7. Kenőtoll segítségével eloszlatjuk a kinyújtott tésztán.
  8. Lazán feltekerjük, és egyenlő, másfél ujjnyi vastag részekre vágjuk.
  9. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és a tetejüket lekenjük a tojássárgákkal.
  10. Előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5215
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 06.

Ajánló

Lehet, hogy nem az amerikai a legkifinomultabb konyha a világon - sőt, biztos - de egy dologban tuti igazuk van: a mogyoróvajhoz rengeteg lekvár dukál!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amerikában sajnos nem sok időm volt sütni-főzni. Sem hely, sem megfelelő alapanyag nem volt a kis szigeten, ahol a nyáron dolgoztam. Egy alkalmat kivéve nem is nagyon kotyvasztottam. Maradt viszont lisztem, meg a reggelikből némi mogyoróvajam. Volt pár ember, akivel a közös munka összehozott, és szerettem volna valamivel kedveskedni nekik, így aztán előszedtem a kedvenc, és valaha kóstolt legpuhább "csiga" alapreceptemet. (ezúttal is köszönet érte Fahéjnak) és megtöltöttem mogyoróvajjal, csináltam belőle egy bivaly adag sütit, és vittem mindenkinek, akit megszerettem az ott töltött hónapok alatt.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek