r
Nosalty Logó

Mogyorós-vajkaramellás csokoládés pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Emőke
Mogyorós-vajkaramellás csokoládés pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Az omlós tésztához

A mogyorós-vajkaramellhez

A csokoládékrémhez

A tetejére

Összesen 729 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Az omlós tésztához

A mogyorós-vajkaramellhez

A csokoládékrémhez

A tetejére

Összesen 5823 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Az omlós tésztához

A mogyorós-vajkaramellhez

A csokoládékrémhez

A tetejére

Összesen 455 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    251 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 729 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    72.2 g

Zsír

  • Összesen
    403.9 g
  • Telített zsírsav
    197 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    164 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    882 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3463.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    743 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    698 mg
  • Foszfor
    1560 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    500.9 g
  • Cukor
    256 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    282 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2050 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2005 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    541 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    366 micro
Összesen 5823 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    22 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 455 Kcal

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A mogyorós-vajkaramellhez

A csokoládékrémhez

A tetejére

Elkészítés

Az omlós tésztához

  1. Elkészítjük a tésztát. A lisztet, porcukrot és a vajat robotgépbe tesszük. Néhány percig keverjük, majd hozzáadjuk a felvert tojás felét és tovább keverjük. Addig keverjük, amíg a tészta épp összeáll. (Ha kézzel készítjük, a vajat morzsoljuk a lisztbe, majd kézzel gyúrjuk bele a tojást.) A tésztát 3 cm vastagságúra kilapogatjuk, frissentartó fóliába csomagoljuk, és legalább 30 percre a hűtőbe tesszük. Kivesszük a tésztát a hűtőből, és frissentartó fólia között sodrófával kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd a formába helyezzük. Ujjunkkal igazítsuk el, majd tegyük vissza a hűtőbe kb. 20 percre.
  2. Vakra sütés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Még hidegen kibéleljük a formát sütőpapírral úgy, hogy a peremén jóval túl érjen. Megtöltjük sütőbabbal és 15-20 percig sütjük, amíg a tésztát száraznak nem érezzük. Eltávolítjuk a babot és a sütőpapírt, lekenjük a maradék felvert tojással és visszatesszük 2 percre a sütőbe. Kivesszük a sütőből, félretesszük, és elkészítjük a tölteléket (akár egy nappal előre is elkészíthetjük a tésztát).
  3. A mogyorós vajkaramellhez a vajat, habtejszínt és barna cukrot nyeleslábosba tesszük, felforraljuk és gyöngyözve főzzük 2-3 percig, amíg kissé be nem sűrűsödik. Hozzákeverjük a pirított, megpucolt és durvára aprított mogyorót, majd levesszük a tűzről, hagyjuk hűlni és szétterítjük a tortán (én rögtön ráöntöttem).
  4. (Mogyoró pirítása: 180 fokra előmelegített sütőben a mogyorókat kb. 8-10 perc alatt megpirítjuk. Majd egy konyharuha segítségével a héját ledörzsöljük, amennyire csak tudjuk.)
  5. Az apró darabokra tördelt csokoládét tegyük egy tálba. A tejszínt épp csak forraljuk fel, öntsük rá a csokoládéra és keverjük folyamatosan, amíg a csokoládé el nem olvad. Öntsük rá a mogyorós vajkaramell rétegre.
  6. A tortát tegyük hűvös helyre, amíg a csokoládékrém meg nem köt. Ha hűtőbe tesszük, akkor hagyjuk, hogy tálalás előtt újra szobahőmérsékletűre melegedjen.
  7. Tipp: a tetejét reszelt csokoládéval is megszórhatjuk, vagy kakaóporral, vagy amivel szeretnénk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 291
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 12551
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept a kedvencemtől Rachel Allentől származik. Finom, csokis, tömény pite. Fázisfotók a blogomban.

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A mogyorós-vajkaramellhez

A csokoládékrémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek