r
Nosalty Logó

Mogyorós csók Júliától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Júlia
Mogyorós csók Júliától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 328 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 3913 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 464 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 328 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.6 g

Zsír

  • Összesen
    207.6 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    454 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2882.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    648 mg
  • Foszfor
    1551 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    460.8 g
  • Cukor
    200 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    903 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    883 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    638 micro
Összesen 3913 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 464 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáütjük a tojást, amit szintén jól elkeverünk benne a mandulaaromával együtt. Egy másik tálban a lisztet elegyítjük a sütőporral és a sóval, majd a vajhoz szitáljuk, és elkeverjük.
  2. A 100 g csokit és a törökmogyoró felét apróra daraboljuk, majd ezt a kettőt és a zabpelyhet beleforgatjuk a tésztába (nekem egy kifejezetten kemény tészta lett, és azt hittem, hogy sosem fog összeállni, de végül összeállt).
  3. Amikor a tésztát marokba tudjuk fogni és formázni, sütőpapírral bélelt tepsire kis sütigolyókat teszünk, majd egy kanál hátuljával lelapogatjuk őket. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt aranyszínűre sütjük őket.
  4. Sütőből kivéve először a tepsiben, majd rácson hagyjuk teljesen kihűlni a sütiket. Közben a maradék törökmogyorót is feldaraboljuk apróra, és a csokit felolvasztjuk.
  5. Végül a sütik tetejét belenyomjuk a csokiba, kicsit lecsöpögtetjük, majd megszórjuk a darabolt törökmogyoróval (nekem a végére az elfogyott, úgyhogy használtam egy kis maradék kókuszreszeléket). Ha a csoki megszilárdult, lehet csomagolni, vagy azonnal fogyasztani.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1726
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 25.

Receptkategóriák

Gyorsan kellett csinálom valami ropogtatni való süteményt vendégségbe (ugyanis előzőleg már megígértem), és ez pont jó recept volt arra, hogy elhasználjam a maradék törökmogyorót, ami itthon van, meg a maradék étcsokoládét. 

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mert a kajszibarackból vétek csak lekvárt készíteni

Bár a kajszibarack a nyár egyik legfontosabb gyümölcse, hiszen a magyarok egyik legkedveltebb lekvárja készül belőle, és a pálinkák között is előkelő helyet foglal el, hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, milyen sokféle finomság alkotóeleme lehet még.