r
Nosalty Logó

Mogyorós Baileys-es muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
xmeemerzx
Mogyorós Baileys-es muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tészta

Töltelék

Hab

Összeállítás

Összesen 731 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tészta

Töltelék

Hab

Összeállítás

Összesen 4397 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tészta

Töltelék

Hab

Összeállítás

Összesen 272 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    45.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    856.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 731 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    64.3 g

Zsír

  • Összesen
    273.1 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    399 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5140.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    1507 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    1747 mg
  • Nátrium
    1642 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    409.5 g
  • Cukor
    215 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1266 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    321 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1200 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    789 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    516 micro
Összesen 4397 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 272 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

  • 1 tasak tejszínízű pudingpor (azért ezt választottam, mert maga a Baileys is tejszínnel készül, és ennek a pudingnak az egyik legsemlegesebb az íze)
  • 4 dl tej (attól függ, hogy ki mennyire szereti sűrűn a krémet)
  • 3 ek cukor (szintén ízlés kérdése:))
  • 50 ml baileys (ismét a saját ízlésünkön múlik csak, én szeretem, ha kicsit erőteljesebben érződik a krémben az ital is)

Hab

Összeállítás

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet, cukrot, vaníliás cukrot és sütőport egy nagyobb tálba tesszük, szükség esetén átszitálva. Hozzáütjük a tojásokat és a margarint is. (Utóbbit szeretem mikróban megolvasztani, szerintem egy hígabb tészta ebben az esetben kicsit könnyebben kezelhető.)
  2. Az összeset robotgéppel összedolgozzuk, és kapszlis sütőformába adagoljuk. Minden papírkát kb. 3/4-ig töltünk, és tűpróbáig sütjük őket 200-220 fokon.
  3. Ha teljesen kihűltek, akkor almamagozóval (vagy kés segítségével, ha nincs magozó) lyukakat fúrok mindbe, ezekbe kerül majd a pudingos krém.

Töltelék

  1. A pudingot a cukorral és a tasaktól eltérően kevesebb tejjel megfőzzük, így sűrűbb lesz. Megvárjuk, hogy kb. félig elhűljön, majd hozzáadom a Baileys-t, aminek így nem fő el az összes alkoholtartalma, viszont isteni mogyorós ízt kölcsönöz a krémnek.

Hab

  1. Egy kisebb serpenyőben megpirítjuk a mogyorókat, és kihűlést követően durvára aprítjuk. A növényi habalapot a cukorral keményre habosítjuk.

Összeállítás

  1. A muffinok mélyedéseit megtöltjük a krémmel, a habot csillagcsöves habzsákból körkörösen felfelé haladva nyomjuk rájuk, ezzel is eltakarva a középső lyukat.
  2. Végül megszórjuk a durvára aprított mogyoróval és kész is. :)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 803
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
xmeemerzx 1 recept

Tavaly nyáron jött az ötlet ehhez a sütihez, még a szezonális munkám során. Imádom a mogyorós Baileys-t és a muffinokat, ezért gondoltam, kombinálom őket, és jó vége lett a "házasításnak". :) Remélem másoknak is ízleni fog.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Hab

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek