r
Nosalty Logó

Mindenhez illő erdeigyümölcs-ragu

Bogica
Mindenhez illő erdeigyümölcs-ragu
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

141
Kalória
0g
Fehérje
19.4g
Szénhidrát
4g
Zsír
23.1g
Víz
-
Koleszterin
67.5mg
Élelmi rost
7.6g
Cukor
  • 0% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 141 kcal
  • 0% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 561 kcal
  • 0% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 0% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    2 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    7 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 141 kcal
  • 0% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    60.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    77.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    92.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 561 kcal
  • 0% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    2 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    6 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 131 kcal

Elkészítés

  1. Ha fagyasztott gyümölcsökből készítjük, akkor tanácsos kiolvasztani elkészítés előtt.
  2. Vajat vagy margarint megolvasztunk egy magasabb falú edényben, és rádobjuk a cukrot, majd alacsony lángon karamellizáljuk.
  3. Mikor már egybefüggő állagú, és megpirult, rátesszük a gyümölcsöket, és alacsony lángon óvatosan megkavarjuk.
  4. Ezután mehet bele a balzsamecet (én balzsamecetkrémet tettem bele) és a vörösbor, kavargatjuk, rotyogtatjuk. Kóstoljuk közben, ízlés szerint még mehet bele cukor vagy balzsamecet, attól függ, hogy szeretjük: savanykásan vagy édesen.
  5. Végül beletesszük a keményítőt, ami majd összesűríti, de ha nincs otthon, akkor a pudingpor is tökéletes, mert annak is keményítő az alapja. Kavargatjuk, nehogy odaégjen, sűrítjük ízlésünk szerint. Ha nem tesszük bele, akkor is ugyanolyan finom, csak hosszabb lesz a leve, nem lesz szirupos és sűrű.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 15 p

Ajánlom édességekhez, húsokhoz vagy görög joghurthoz reggelire :) Én személy szerint a császármorzsához csináltam, de rájöttem, mindenhez passzol. 

További receptek

Almaméz

Sok almád termett, vagy pont mindenki almát vásárolt a családban, és nincs kedved, időd almás pitét sütni belőle? Akkor készíts almamézet, most az őszi almákból lesz a legfinomabb!

Gréti

Meggymártás

Imádjuk a meggymártást, többek között a meggyszezont is azért várjuk minden évben, hogy lehessen frissen készíteni ezt az igazán magyaros fogást - és persze eltenni a meggyből, hogy az ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...