r
Nosalty Logó

Mikrós süti kukoricadarával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Maszatart
Mikrós süti kukoricadarával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 374 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2990 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 269 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    770.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 374 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.3 g

Zsír

  • Összesen
    110.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6163.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    1822 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    514 mg
  • Foszfor
    2416 mg
  • Nátrium
    1290 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    448 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    914 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    582 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    845 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    772 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2431 micro
Összesen 2990 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    556.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 269 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A felolvasztott margarinnal elkeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot.
  2. A kukoricalisztet, a kukoricadarát és a sütőport elegyítjük. A margarinhoz hozzáadjuk a kukoricalisztes elegyet, a tojást és a tejet. Csomómentesre keverjük!
  3. Jénaiba öntjük, és mikróban megsütjük. 750W-on 10 perc elég.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 113
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13525
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 12.

Ajánló

Én két kisebb jénaiban készítettem el. Az egyik citromos, a másik kakaós lett. Mindkettőhöz illik az őszibaracklekvár. A margarin mennyiségét csökkenthetjük. A kristálycukor helyett használjunk más édesítőszert (pl. méz, agave szirup, nádcukor).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Maszatart 4 recept

Mikrós grízes süti után kerestem, de nem találtam belőle kukoricadarásat. Moncsimama oldalán találtam rá a hagyományos receptre. Ezt a receptet én kicsit átalakítottam gluténmentesre. Szerintem nagyon finom lett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...