Mézzel sült marhaszeletek
- 13% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
A húshoz
-
125g marhahús178 kcal
A pácléhez
-
50g szójaszósz30 kcal
-
25g vörösbor21 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
8g juharszirup20 kcal
-
0g citromlé0 kcal
A kenéshez
- 13% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
A húshoz
-
500g marhahús710 kcal
A pácléhez
-
200g szójaszósz120 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
30g juharszirup78 kcal
-
0g citromlé0 kcal
A kenéshez
- 13% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
A húshoz
-
48.7g marhahús69 kcal
A pácléhez
-
19.5g szójaszósz12 kcal
-
9.7g vörösbor8 kcal
-
2.3g olívaolaj21 kcal
-
2.9g juharszirup8 kcal
-
0g citromlé0 kcal
A kenéshez
- 13% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.4 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3349.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 337 mg
-
Nátrium 2875 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 156.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
- 13% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 129.8 g
Zsír
-
Összesen 52 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 305 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13397.6 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 165 mg
-
Kálcium 115 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 227 mg
-
Foszfor 1349 mg
-
Nátrium 11498 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 167.8 g
-
Cukor 154 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 626 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 22 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 527 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
- 13% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1305.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 1121 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.4 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 61 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Hozzávalók
A húshoz
A pácléhez
-
200 ml szójaszósz
-
1 dl vörösbor
-
3 ek olívaolaj
-
2 ek juharszirup
-
5 csepp citromlé
A kenéshez
Elkészítés
A húshoz
- A húst vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, és villával jól megszurkáljuk. (Ez azért fontos, hogy a páclével jól megszívja magát. Ez a lé fog kicsurogni belőle, ez lesz a szósz is.)
- Elkészítjük a pácot: összeöntjük a szójaszószt, az olívaolajat, a vörösbort, a juharszirupot és a citromlevet.
- A páclébe tesszük a hússzeleteket, és letakarvaegy éjszakán áthűtőben érleljük.
- Sütés előtt elkészítjük a "mázat": a mézbe belekeverjük a gyömbért, a csiliport és a fahéjat.
- A pácból kivett húsokat teflonserpenyőben, alacsony lángonkevés olívaolajon puhára pároljuk-sütjük. Nem feltétlenül kell alá vizet önteni, mert a hús szépen lassan kiereszti a magába szívott páclevet. Ha viszonttúl hamar elfőne a leve, picit pótolni kell a maradék páclével és vízzel.
- Megvárjuk, míg a hús majdnem elkészül, ekkor kivesszük a szaftból, és átkenjük a mézes-fűszeres mázzal.
- Nagy lángon, hirtelen még pár percig sütjük, ezalatt a méz rákaramellizálódik a husira, és a szaftja is sűrűbb lesz tőle.
- Melegen tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 7930
- Feltöltés dátuma: 2010. február 20.
Ajánló
Mikor először kóstoltam, rizs volt mellé köretnek. Én krumplipürével csináltam, de biztos, hogy legközelebb kipróbálom valamilyen grillezett zöldséggel, esetleg gyümölccsel. Mivel édes és savanykás ízek egyaránt megtalálhatóak benne, a lehetőségek tárháza abszolút korlátlan.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Nagyon fúziós recept. Az egyik francia barátomnál kóstoltam először, de az ő anyukája, akitől a recept származik, Thaiföldön tanulta, és utólag variált rajta. Ahogy a sokféle fűszer összekeveredik, és a karamelles méz alatt ott lapul a puha, páclével átjárt hús...hát szerelem volt első kóstolásra! Eredetileg nem juharsziruppal készül a pác, hanem egy ázsiai boltban kapható édes-savanyú gyümölcsszósszal, de nekem olyan nem volt itthon, úgyhogy a juharszirupot turbóztam fel egy kis citromlével. A főzési idő abszolút függ a marha korától és a hús minőségétől. Nekem fél óra alatt vajpuha lett, de gyanítom, hogy a német előrecsomagolt húsok, khm, nem minden esetben a legtermészetesebbek. Van egy olyan érzésem, hogy egy otthoni, rendes hentestől beszerzett marhacomb vagy felsál nem készülne el ennyi idő alatt, úgyhogy a főzési idő tényleg csak irányadó!