Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézzel sült marhaszeletek

Mézzel sült marhaszeletek
Mézzel sült marhaszeletek
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon fúziós recept. Az egyik francia barátomnál kóstoltam először, de az ő anyukája, akitől a recept származik, Thaiföldön tanulta, és utólag variált rajta. Ahogy a sokféle fűszer összekeveredik, és a karamelles méz alatt ott lapul a puha, páclével átjárt hús...hát szerelem volt első kóstolásra!
Eredetileg nem juharsziruppal készül a  pác, hanem egy ázsiai boltban kapható édes-savanyú gyümölcsszósszal, de nekem olyan nem volt itthon, úgyhogy a juharszirupot turbóztam fel egy kis citromlével. A főzési idő abszolút függ a marha korától és a hús minőségétől. Nekem fél óra alatt vajpuha lett, de gyanítom, hogy a német előrecsomagolt húsok, khm, nem minden esetben a legtermészetesebbek. Van egy olyan érzésem, hogy egy otthoni, rendes hentestől beszerzett marhacomb vagy felsál nem készülne el ennyi idő alatt, úgyhogy a főzési idő tényleg csak irányadó!

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A pácléhez

A kenéshez

ajánlat

Mikor először kóstoltam, rizs volt mellé köretnek. Én krumplipürével csináltam, de biztos, hogy legközelebb kipróbálom valamilyen grillezett zöldséggel, esetleg gyümölccsel. Mivel édes és savanykás ízek egyaránt megtalálhatóak benne, a lehetőségek tárháza abszolút korlátlan.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst  vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, és villával jól megszurkáljuk. (Ez azért fontos, hogy a páclével jól megszívja magát. Ez a lé fog kicsurogni belőle, ez lesz a szósz is.)
  2. Elkészítjük a pácot: összeöntjük a szójaszószt, az olívaolajat, a vörösbort, a juharszirupot és a citromlevet.
  3. A páclébe tesszük a hússzeleteket, és letakarva egy éjszakán át hűtőben érleljük.
  4. Sütés előtt elkészítjük a "mázat": a mézbe belekeverjük a gyömbért, a csiliport és a fahéjat.
  5. A pácból kivett húsokat  teflonserpenyőben, alacsony lángon kevés olívaolajon puhára pároljuk-sütjük. Nem feltétlenül kell alá vizet önteni, mert a hús szépen lassan kiereszti a magába szívott páclevet. Ha viszont túl hamar elfőne a leve, picit pótolni kell a maradék páclével és vízzel.
  6. Megvárjuk, míg a hús majdnem elkészül, ekkor kivesszük a szaftból, és átkenjük a mézes-fűszeres mázzal.
  7. Nagy lángon, hirtelen még pár percig sütjük, ezalatt a méz rákaramellizálódik a husira, és a szaftja is sűrűbb lesz tőle.
  8. Melegen tálaljuk.
  • költség: 1520 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 110
elküldve: 2
receptkönyvben: 78
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
537 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

mézes-chilis-gyömbéres marhaszeletek szójaszószban pácolva, mézes marhaszelet

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

426
marhahús 50 dkg
szójaszósz 200 ml
vörösbor 1 dl
olívaolaj 3 ek
juharszirup 2 ek
citromlé 5 csepp
gyömbér 2 ek
chili 1 tk
fahéj 1 tk
méz 1 dl