r
Nosalty Logó

Mézzel sült marhaszeletek

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dacota
Mézzel sült marhaszeletek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A pácléhez

A kenéshez

Összesen 426 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A pácléhez

A kenéshez

Összesen 1701 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A pácléhez

A kenéshez

Összesen 166 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3349.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    2875 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 426 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.8 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13397.6 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    1349 mg
  • Nátrium
    11498 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.8 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    626 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    527 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 1701 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1305.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    1121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A pácléhez

A kenéshez

Elkészítés

A húshoz

  1. A húst vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, és villával jól megszurkáljuk. (Ez azért fontos, hogy a páclével jól megszívja magát. Ez a lé fog kicsurogni belőle, ez lesz a szósz is.)
  2. Elkészítjük a pácot: összeöntjük a szójaszószt, az olívaolajat, a vörösbort, a juharszirupot és a citromlevet.
  3. A páclébe tesszük a hússzeleteket, és letakarvaegy éjszakán áthűtőben érleljük.
  4. Sütés előtt elkészítjük a "mázat": a mézbe belekeverjük a gyömbért, a csiliport és a fahéjat.
  5. A pácból kivett húsokat teflonserpenyőben, alacsony lángonkevés olívaolajon puhára pároljuk-sütjük. Nem feltétlenül kell alá vizet önteni, mert a hús szépen lassan kiereszti a magába szívott páclevet. Ha viszonttúl hamar elfőne a leve, picit pótolni kell a maradék páclével és vízzel.
  6. Megvárjuk, míg a hús majdnem elkészül, ekkor kivesszük a szaftból, és átkenjük a mézes-fűszeres mázzal.
  7. Nagy lángon, hirtelen még pár percig sütjük, ezalatt a méz rákaramellizálódik a husira, és a szaftja is sűrűbb lesz tőle.
  8. Melegen tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7930
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 20.

Ajánló

Mikor először kóstoltam, rizs volt mellé köretnek. Én krumplipürével csináltam, de biztos, hogy legközelebb kipróbálom valamilyen grillezett zöldséggel, esetleg gyümölccsel. Mivel édes és savanykás ízek egyaránt megtalálhatóak benne, a lehetőségek tárháza abszolút korlátlan.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon fúziós recept. Az egyik francia barátomnál kóstoltam először, de az ő anyukája, akitől a recept származik, Thaiföldön tanulta, és utólag variált rajta. Ahogy a sokféle fűszer összekeveredik, és a karamelles méz alatt ott lapul a puha, páclével átjárt hús...hát szerelem volt első kóstolásra! Eredetileg nem juharsziruppal készül a  pác, hanem egy ázsiai boltban kapható édes-savanyú gyümölcsszósszal, de nekem olyan nem volt itthon, úgyhogy a juharszirupot turbóztam fel egy kis citromlével. A főzési idő abszolút függ a marha korától és a hús minőségétől. Nekem fél óra alatt vajpuha lett, de gyanítom, hogy a német előrecsomagolt húsok, khm, nem minden esetben a legtermészetesebbek. Van egy olyan érzésem, hogy egy otthoni, rendes hentestől beszerzett marhacomb vagy felsál nem készülne el ennyi idő alatt, úgyhogy a főzési idő tényleg csak irányadó!

Hozzávalók

A húshoz

A pácléhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...