Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyszorbet

Meggyszorbet
Meggyszorbet
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szorbet nem más, mint jégkásás hűsítő, amelyet jeges fagylaltnak is hívnak. A szorbet (sorbet, sörbet) nem mai találmány, már az ókorban is készítették. Nálunk a török hódoltság idején terjedt el. A létrejöttét tekintve több nép fiai is magukénak vallják, mint például a törökök, a franciák, akik esetenként kevés alkohollal is megspékelik, vagy az olaszok, akik granitának keresztelték, kávéból is készítik, és tejszínhabbal kínálják. A szorbet hagyományosan jégdara és gyümölcs keveréke. Fagyos gyümölcs turmixolásával vagy turmixolt friss gyümölcs és szirup keverékének a fagyasztásával is készíthető. Ez a meggyszorbet az utóbbi módszerrel készült.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Miután lehűlt, poharakba szedve kínáljuk.

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Szirupot főzünk a cukorból és a vízből, hagyjuk kihűlni.
  2. Simára turmixoljuk a magozott meggyet, és hozzákeverjük a hideg szirupot.
  3. Dobozba vagy tálba öntjük, lefedjük, és legalább 6 óra hosszat fagyasztjuk.
  4. Közben óránként 3-4 alkalommal átkeverjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 19 365
elküldve: 8
receptkönyvben: 523
elkészítve: 13/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: sorbet
hasonló kategóriák: házi fagyi, vaníliafagyi, gyümölcsfagyi, fagyitorta, karamellfagyi, fagyikehely, parfé

egyéb elnevezések

jeges meggysorbet, meggyes jégkása

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gotti
gotti Mon, 2013-07-08 13:22

6 orat fagyasztani es orankent 3-4 -szer keverni , ez 18 vagy 24 keveres es huto nyitogatas ! megeri ???

eszter666
eszter666 Thu, 2014-07-10 14:25

Nekem igen, mert szeretettel készítettem és örömmel fogadták. Akinek viszont a készítéssel járó "macera" és pláne a hűtőnyitogatás egyáltalán eszébe jut, annak a válaszom: nem, nem éri meg. :)

durcy1
durcy1 Wed, 2013-06-26 12:23

Kedves Tündér!
Én megcsináltam ezt a csodát! Köszönöm, isteni finom!!!! :)

kiskegyed62
kiskegyed62 Thu, 2012-06-28 12:17

Kedves Tündér!
Nálunk ma habzsi-dőzsi lesz!:)) Lecsót csinálok és hagymás kenyeret sütök hozzá aminek receptjét szintén innen a nosaltyról vettem! Desszertnek az általad leírt meggyszorbetet csinálom meg. Garantáltan biztos a sikerem!:)) Köszi!!!:)))

pszilv
pszilv / pszilv Mon, 2012-06-18 12:04

kiprobaltam, nagoyn fincsi lett!!!! fagyigepben fagyasztottam, azert kicsit azutan meg kasas maradt, de egy dobozban a fagyasztoban picit tovabbfagyasztva tokeletes. :)

403
meggy 50 dkg
cukor 15 dkg
víz 2 dl