r
Nosalty Logó

Meggyes pite bodzával

Giovanna
Meggyes pite bodzával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1189
Kalória
22g
Fehérje
190.5g
Szénhidrát
38g
Zsír
126.7g
Víz
225.1g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
88.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1189 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4748 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 277 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1332.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    565 mg
  • Nátrium
    341 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    190.5 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    126.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    447 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    385 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    749 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    384 micro
Összesen 1189 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    88.1 g

Zsír

  • Összesen
    151.8 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5331.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    1266 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    2258 mg
  • Nátrium
    1364 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    762 g
  • Cukor
    354 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    506.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1789 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    799 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1539 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2994 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1538 micro
Összesen 4748 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 277 kcal

Elkészítés

  1. A kockavajat enyhén megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, cukrot, bodzalekvárt (én most lekvárt használtam, de szörp is megfelel, abból kicsit kevesebb kell), tejet, citromhéjat, aromát, és gépi habverővel egységes állagúvá keverjük.
  2. Hozzáadjuk a kétféle a lisztet és a sütőport. Homogén, középsűrű tésztát kapunk, melyet a tepsibe terítünk.
  3. A meggyet kimagozzuk, megmossuk, lecsöpögtetjük, megforgatjuk ízlés szerint fahéjas cukorban, és rászórjuk a tésztára.
  4. Előmelegített sütőben, hőlégkeveréses funkción, 180 fokon 50 percig süssük!
  5. Tálalható porcukorral megszórva, mellé bodzaszörpöt ajánlok!:)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20×20

Az ötletet a legutóbbi bodzalekvár készítésem adta... megmondom őszintén, kissé híg lett, bár mint kiderült, a bodzavirágból főzött lekvár igazából sosem lesz lekvár állagú, hiába a dzsemesítő vagy akár alma-adalék... Így kitaláltam, hogy a főzött készlet nagy részét sütemények elkészítéséhez fogom használni. Ez lett az egyik!:) Férjem egyébként is a "tocsogós" pitéket szereti, ennek a tésztája sütés után nem szárad ki (a vaj és a lekvár miatt), finom puha, ízes marad. Nem, mintha maradt volna két nap után belőle bármi is...

További receptek

Spenótos-zöldborsós quiche

A quiche receptje sokakat elrettent, leginkább azért, mert nehéznek mutatja magát. Az alábbi verzió ezt próbálja fellazítani, ugyanis mind a tészta, mind a töltelék összeállítás ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...