Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás tócsi

Medvehagymás tócsi
Medvehagymás tócsi
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel most medvehagyma szezon van, és sikerült végre szedni is, eltevés közben jött az ötlet. Szeretjük a tócsit, így elkészítettem ezzel a csodálatos fűszerrel is. Nagyon ízlett a családnak.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meghámozott burgonyát lereszeljük nagyobb lyukú reszelőn, belekeverjük a hozzávalókat. 
  2. Felhevítjük az étolajat egy nagyobb serpenyőben, és evőkanállal halmokat rakunk bele, szétterítjük, mikor pirulni kezd megfordítjuk.
  3. Ha kész, tejföllel tálaljuk, nagyon finom az aromája. Jó étvágyat hozzá! :)
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 16 535
elküldve: 8
receptkönyvben: 339
elkészítve: 12/16
Facebookon megjelent: -

szakács

sarkat

Mióta szakács: 2012.01.23.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tócsni, medvehagymás tócsni, lapcsánka

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nskata
sarkat / nskata Tue, 2012-04-03 21:05

Kedves Bakfitty!

Szívesen :) isteni az íze:)
Én fagyasztva szoktam eltenni, de most üvegben is tettem el , étolajjal együtt összeaprítottam géppel, késes aprítóval, és üvegekbe töltöttem, próbáltam a levegőt teljesen kiszorítani majd öntöttem rá olajat ez zárja le légmentesen ( kb fél cm )rá a tető, és hideg helyre raktam. reménykedem hogy eláll. Valahol olvastam ezt a módszert.
Kata

bakfitty
bakfitty Tue, 2012-04-03 20:47

Kedves Sarkat! Köszönöm a receptet, meg fogom csinálni! Nagyon szeretjük mi is a medvehagymát, már szedtem én is az idén többször. Szeretném megkérdezni, hogy te hogy rakod el? Illetve bárkit, aki nem fagyasztja, hanem üvegbe rakja. Tesómat szeretném meglepni vele, aki távol lakik tőlem, tehát a fagyasztott nem jöhet szóba. Magamnak úgy teszem el. Előre is köszi!

328
burgonya 6 közepes db
tojás 2 db
1 ek
tejföl 1 dl
medvehagyma 1 csokor
finomliszt 6 evőkanál
napraforgó olaj 3 ek