r
Nosalty Logó

Medvehagymás-sajtos pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hencsibaba
Medvehagymás-sajtos pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 903 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 5418 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 356 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    52.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1647 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    917 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    513 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    489 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 903 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    132 g

Zsír

  • Összesen
    316.6 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    798 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9881.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    1880 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    1944 mg
  • Nátrium
    5504 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    508.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    438.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3078 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    659 micro
  • Kolin:
    520 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2936 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1671 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    563 micro
Összesen 5418 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    651.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    363 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 356 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, majd az élesztővel és pici cukorral felfuttatjuk. Ha ez megvan, félretesszük.
  2. Lereszeljük a sajtot. Tegyünk félre belőle 10 dkg-ot a pogácsák tetejére.
  3. A medvehagymát megmossuk, letöröljük és apróra vágjuk.
  4. Az összes hozzávalót egy tálba tesszük és jól összedolgozzuk.
  5. Hagyjuk állni fél órát meleg helyen, gyúrjuk át, és megint pihentetjük fél órát.
  6. Ha megkelt, kb kisujjnyi vastagságra nyújtjuk. Megkenjük a tojássárgával és megszórjuk a sajttal, majd kiszaggatjuk.
  7. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 14548
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Medvehagymás-sajtos pogácsa
Hencsibaba 17 recept

Medvehagyma szezon!

Hozzászólások (4)

Törölt felhasználó

Sziasztok! Én úgy csinálom,hogy a fenti anyagokkal elkészítem a tésztát,csak a sajtot és a medvehagymát nem gyúrom bele,ha megkelt a tészta kinyújtom,rászórom a medvahagymát és a sajtot,feltekerem,jobbról-balról behajtum és pihentetem 15 percig.A nyújtást és hajtogatást még háromszor megcsinálom(sajt és medvehagyma már belekerült az els? alkalommal),nyújtom,szaggatom,tojással megkenem,sajtot teszek rá és sütöm.Nagyon finom és még leveles is.

Jolimami

Kedves Hencsibaba! Megcsináltam és életem legjobb pogácsája lett! Mivel volt rá id?m és kedvem, annyit variáltam rajta, hogy 3x hajtogattam és közben szórtam meg a sajttal, azt nem gyúrtam a tésztába, így leveles lett, belül puha, kívül ropogós, szép nagyra n?ttek, szóval szuper! Köszönöm a receptet! Éva El?bb elfelejtettem: gyúrásnál kicsit ragadós volt, és felvett még 7 deka lisztet, a legvégén pedig 1 ev?kanálnyi olajat is hozzádagasztottam, így nagyon könny? volt vele a kelés után is dolgozni.

Hencsibaba

Kedves evapauer! Nagyon örülök neki, hogy ennyire bejött a recept.Elhiszem,h hajtogatva még jobban nézett ki. Kedves vagy, hogy megírtad, mindig jó olvasni a pozitív visszajelzéseket! Köszönöm! Hencsibaba

Törölt felhasználó

Nálam is elkészült ma, pont elindult a medvehagyma szezon, nagyon fincsi lett a pogi, bár rengeteg-rengeteg lett, érdekl?dnék, milyen sajt passzol hozzá igazán? Normál süt?ben érdemes a fels?bb régióba rakni. Csodás lett! :)

Törölt felhasználó

Most készülök sütni, de az lenne a kérdésem, hogy hajtogatásnál kell valamilyen zsiradékkal, vagy tojással kenni a rétegeket, hajtogatásnál? Köszönöm

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek