r
Nosalty Logó

Medvehagymás csigakenyér

Quastné Rigó Kata
Medvehagymás csigakenyér
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

555
Kalória
14.1g
Fehérje
99.9g
Szénhidrát
10.1g
Zsír
96.8g
Víz
-
Koleszterin
4.2g
Élelmi rost
3.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 555 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2221 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1708.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    1439 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    99.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    96.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 555 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6832.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    645 mg
  • Nátrium
    5755 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    399.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    387.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    429 micro
Összesen 2221 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    745.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    628 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 242 kcal

Elkészítés

  1. Amikor nekiállunk, elsőként a római tálat beáztatjuk.
  2. Az összetevőket keverőtálas dagasztógépbe rakjuk egyszerre, és jól összegyúrjuk.
  3. Addig kelesztjük meleg helyen, letakarva, hogy felemelje a konyharuhát :).
  4. Lisztes felületen jól átgyúrjuk, majd téglalpra húzzuk ki a tésztát. Nem sajnálva, megkenjük medvehagymás pesztóval,
  5. a hosszú oldalánál feltekerjük, és maga alá is befordítjuk a két végét.
  6. A római tálat kitöröljük szárazra, picit kimargarinozzuk, belemehet a csigacipócska.
  7. 20 percig 230 fokon, majd 30 percig 200 fokon, majd fedő nélkül 15 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 65 p
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Össze akartam dobni egy kenyeret, évek óta nem veszek bolti műanyagot.  És megpillantottam a római tálam. Amikor kivettem a hűtőből az élesztőt, ott figyelt a medvehagyma pesztó... és akkor nekiálltam alkotni... Felfaltuk...

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...