Nosalty Logó

Mascarponés muffin mandarinnal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mascarponés muffin mandarinnal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 582 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 4074 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 307 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    130 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 582 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    54.2 g

Zsír

  • Összesen
    277.3 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    905 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2403.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    637 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    1007 mg
  • Nátrium
    548 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    349.9 g
  • Cukor
    190 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    438.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1814 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    390 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1709 micro
  • α-karotin
    224 micro
  • β-karotin
    701 micro
  • β-crypt
    912 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    829 micro
Összesen 4074 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 307 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt 180 fokon előmelegítjük.
  2. Az egyik tálban a lisztet a sütőporral és egy csipetnyi sóval összekeverjük.
  3. Egy másik tálban a tojásokat, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a vajat habosra keverjük.
  4. Ezután a lisztes keveréket, a mascarponét és a tejszínt hozzáöntjük a tojásos masszához, majd simára összedolgozzuk, végül beleforgatjuk a nem túl apróra vágott mandarint.
  5. A tésztát muffin papírokkal kibélelt formákba öntjük. 25 percig sütjük.
  6. Tálaláskor a tetejét porcukorral meghintjük.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 26130
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kezdőknek is ajánlom, nagyon finom sütemény.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

megcsináltam a sütit, és nagyon finom lett. Igazi vajjal készítettem, tehát nem margarinnal. Istenien kiemeli a mascarponét. Vagy fordítva... :-)

Törölt felhasználó

Köszönöm a receptet, nagyon finom volt. Szintén vajjal és 250 g mascarponevel készítettem, igy egy picit hígabb lett, ezért a sütés felénél a muffinpapírból átraktam az egészet egy özgericbe. A férjemmel pikk-pakk megettük!

Törölt felhasználó

Ma újból elkészítettem, gyönyörü és nagyon magas lett. Ja és persze finom.

MrsB

Sziasztok! Én most vettem ki a süt?b?l! De mivel nem volt itthon muffin papírom ezért én is ?zgerincbe raktam!Több mint egy órát kellet sütnöm de még így is olyan mintha nem lenne a belseje megsülve! A külseje meg már majdnem megégett:S Amine neked milyen lett a belseje???? Ilyennek kell lennie vagy elrontottam valamit??? Egyébként Isteni finom

Törölt felhasználó

Feltétlenül fontos a muffinformákat papírral bélelni és abba tölteni a tésztát, v. az is jó, ha süt?margarinnal kenem ki? Én legalábbis mindig így szoktam, de nem tudom, h. a mascarpone miatt másként kell-e eljárnom.

Törölt felhasználó

Nekem nagyon nem jött be. a belseje egy óra után (h?légkeverést is kapott) is nyákos még. Szerintem a mascarpone és a tejszín vagylagos kéne, hogy legyen, esetleg a lisztet és a tojást duplázni kéne ilyen mennyiség? zsíros hozzávalóhoz. Gratulálok annak, aki ebb?l a receptb?l ki tudott hozni valamit, ami nem csak ehet?, de rá is lehet nézni :D

Törölt felhasználó

Szia! Csak tanácsként írom: a h?légkeveréssel csak azt éred el, h. kívül kérget kap, de belöl nyers marad a tészta. Err?l engem is egy tapasztalt NS-es "kollégan?" világosított föl. Talán próbáld meg úgy, h. végig alul-felül sütéssel süsd. Sok sikert! Gabi

Törölt felhasználó

Köszi, ezt én is tudom. Kb lekapcs.el?tti 5 percben adtam rá h?légkeverést (muffinoknál ez bevált a szép szín mellett arra is, hogy megemelje kicsit a tésztát, így lesz szép kúpformájuk), és nem váltottam meg vele a világot. Mindegy, van itt még b?ven sok jó recept (meg sok olyan is, amit már kipróbáltam, és sokszor sütöm), úgyhogy nem adom fel. :)

Törölt felhasználó

Szia palacsinta!:) Nekem most sü l kérdéses recept a süt?mben, még nem tudom milyen lesz, de remélem elkapkodják majd, ha kész lesz és kih?l. Szerintem a recept készít?je semmiképpen nem hibáztatható, hisz nem ír képtelenségeket, ebb?l a hozzávalók és arányok alapján egy korrekt süti sül ki, és mint látom mások is elégedettek voltak vele. A receptet én mindig ötletadónak veszem, mikor csinálom a sütit, mégha nem is csináltam soha ilyen típusút el?tte, akkor is bátran belepiszkálok, itt pl. nekem nem került tejszín a tésztába, összesen 100 g vaj ment bele és nagyjából 250 g mascarpone, mandarin helyett narancs és tettem hozzá reszelt citromhéjat is. Én is sütöttem már pár muffint, bár lehet nem annyit mint te, épp ezért ha látom nem megfelel? a tészta állaga akkor gyanakszom, kicsivel több liszt kerül mondjuk bele és csak úgy teszem süt?be. Azt se szabad elfelejteni, hogy a hozzávalók különböz?sége is adja sikeres és sikertelen sütést. Lehet neki más fajtájú a mascarponéja vagy levesebb a mandarinja, vagy nagyobb szem?, épp ezért a saját hozzávalónkhoz kell átalakítani a receptet:) A recept egy elv, egy ötlet, ha pontról pontra követjük, lehet nem az sül ki bel?le mindig, amit akartunk, ezért kell gyakorolni és sokat sütni. Szép délutánt és remélem finom lesz a muffinom, még kell neki pár perc. A receptért meg külön köszönet, a mascarpone másik feléb?l csokitorta lett.

Törölt felhasználó

Pár hete megcsináltam ezt a muffint, eddig talán ez fogyott el a leggyorsabban:D:D köszönjük a receptet, isteni volt:)

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen az infót, Binky! Bár véleményem és tapasztalatom szerint a recepteknél igenis fontos a pontos mennyiség, ha nem lenne az, elég lenne felsorolni a hozzávalókat, aztán mindenki hozzon ki bel?le azt, amit akar :D

Törölt felhasználó

Szuper! Tejszín nélkül, mandarin helyett naranccsal és banánnal sütöttem, 25 helyett 30 percig, és nagyon finom lett! Köszi a receptet!

Törölt felhasználó

nagyon szép! Azt hiszem, ez nagyon finom!

scilla bifolia

Én már kétszer megcsináltam, de a mandarin mindig megkeseredett benne, mire megsült.

Bountyka

Megcsináltam, de mandarin nélkül és annyira finom lett, hogy nem lehet abba hagyni! :) Köszönöm a receptet!! :)

Törölt felhasználó

Én teljesen függ? lettem!:))) Már negyedjére készítettem el(mandarin nélkül,mert én azt sütiben nem szeretem),és minden sütésnél egyre jobb lesz,pedig már az els? is nagyon finom volt!:) Nálam viszi a pálmát ez a muffin,nagyon köszönöm a receptet!:)

Törölt felhasználó

Állati finom lett 25 dkg mascarponéval is, és én meggyet raktam bele ami most éppen szezonális ;D Két tepsit megtöltött..de még így is hamar elfogyott:)) Nekem nem kellett szerencsére átraknom, kb 35-40 perc azért kellett neki hogy megsüljön.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek