Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marcipánkrémes vaníliás patkó

Marcipánkrémes vaníliás patkó
Marcipánkrémes vaníliás patkó
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a sütemény is karácsonyi ajánlat egy osztrák napilap, vasárnapi különszámából. Elkészítettem. Karácsonyra újból megsütöm. Nagyon finom süti.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

Díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját és krémesre keverjük. Legvégül a lisztet adjuk hozzá. Sima masszává dolgozzuk.
  2. Nyomózsákba tesszük és 3-4 cm-es patkókat vagy kifliket nyomunk belőle sütőpapírral fedett tepsire.
  3. 160 fokra melegített sütőben világosra sütjük 15 perc alatt.
  4. A töltelékhez valókat krémesre keverjük.
  5. 1 -1 db patkót összeragasztunk.
  6. A betöltött sütemény végeit mikróban vagy vízgőz felett felolvasztott csokoládéba mártjuk. Rácsra tesszük száradásig.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30×30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 792
elküldve: 2
receptkönyvben: 48
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
293 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
alkalom: karácsonyi édességek
konyha: osztrák
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

marcipános kifli, karácsonyi patkócskák

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

libaláb
libaláb Sat, 2014-12-20 20:58

Nekifutottam, de nagyon csúnyán felsültem. Hiába csináltam mindent a recept szerint, hiába habosítottam és kavartam, csak egy totál kemény masszát kaptam, amivel embert lehetett volna ölni, nem nyomózsákból kinyomni. Próbáltam tejszínnel hígítami, de mikor már egy teljes deci benne volt és még mindig nem volt kinyomhatóan krémes állagú, akkor feladtam, mert ha azt még tovább hígítom, akkor meg szétfolyik. Nem tudom, mit ronthattam el, nagyon sajnálom, mert jól néz ki, a nyers tésztának finom íze volt, tényleg nem értem.

edit56
VnéEdit / edit56 Mon, 2017-12-04 10:52

Nem tudom mit rontottál el kedves libaláb!Sokszor megsütöttem azóta már,mindig sikeres volt.A nyomózsákból bizony kinyomható.Üdv:Edit.

edit56
VnéEdit / edit56 Sun, 2014-12-21 00:41

A receptet jól írtam be,nálam sikeres lett.
Semmiképpen sem lehetett kemény,ha a mérleget jól állítottad be.
Kellemes ünnepeket kívánok:Edit.

libaláb
libaláb Wed, 2014-12-17 14:12

Hú, de jól néz ki! Szeretném elkészíteni, csak... nem szívesen keverném a marcipánt vajjal, esetleg használhatnék helyette mascarponét?

edit56
VnéEdit / edit56 Wed, 2014-12-17 23:17

Szerintem tölthető mással is,akár lekvárral is,de én ragaszkodom az eredeti recepthez.
Nem vaj ízű,nagyon kellemes íze van.
Üdv:Edit.

682
vaj 20 dkg
porcukor 12 dkg
finomliszt 23 dkg
tojássárgája 4 db
vaníliás cukor 1 csomag
marcipán 12 dkg
vaj 20 dkg
rumaroma 4 ml
étcsokoládé 8 dkg