Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mangalica szalonnás túrós csusza

Mangalica szalonnás túrós csusza
Mangalica szalonnás túrós csusza
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedves férjem megboldogult legénykori túrós csusza készítési módszere, miszerint a forró zsírba rakta a tejfölt, visszatette a tűzre újból átforrósítani,  és utána gyorsan az összes többi hozzávalót belekeverte. És kész volt! És forró volt! Elmesélése óta én is mindig így csinálom, mert nem hűl ki, mire mindent ráteszünk, (amik ugye hidegek ) és evésre kerül a sor.  Nekem mindig félig hideg volt:-( Így aztán nem volt nagy kedvenc a túrós csusza. A sütőbeni " sütést, átmelegítést " pedig nem nagyon kedvelem, mert szerintem mindig száraz lesz. De így... ?! Finom, szaftos!
 

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát apró kockára vágjuk és egy serpenyőben kisütjük. ( Ha túl sok zsírja lenne, akkor kiszedünk belőle )
  2. Közben a tésztát sós vízben kifőzzük és forrón tartjuk
  3. Amint kisült a szalonna, a pörcök kb. felét kivesszük. Levesszük a tűzről és a tejfölt belekeverjük a forró zsírba, majd kicsit visszatesszük a tűzre és újból megforrósítjuk. Most már levehetjük a tűzről.
  4. A lecsepegtetett tésztát azonnal beletesszük a zsíros tejfölbe, hozzáadjuk a túrót is. Jól átkeverjük és ha kell, sózzuk. 
  5. Rögtön tányérokba szedjük és a félretett szalonna pörcökkel megszórjuk és tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 770
elküldve: 1
receptkönyvben: 135
elkészítve: 11/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

túrós tészta szalonnával, mangalicás túrós csusza

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

belubi
belubi Sat, 2013-03-23 20:28

Szerintem az otthon tépett csuszánál nincs jobb. Az az igazi "Túrós csusza"!!!

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2013-03-23 21:34

Ok.
Te tépjed az általad otthon készítettet, én meg még kisebbre tördelem otthon, a szárítás előtt lepedőnyi darabokra nyújtott, 8 tojásos, házi készítésű, száraz csuszatésztát. Ez is el lett tépkedve.
Ettől ez még ugyanolyan túrós csusza, mint ha friss tésztából készülne.

Pl. Nagyanyám is egyszerre nagyobb adag tésztát készített, majd kiszárította. Majd ha elfogyott, jött a következő. Természetesen, frissiben is került felhasználásra!

Szimpla kötözködésnek veszem a hozzászólásod, bocs, de nem veszem fel tovább a labdát!

Üdv: Vicikó

vcsuka
pussycat / vcsuka Thu, 2012-07-26 07:07

Vegre. Gratulalok, ez az eggyetlen olyan turosteszta recept amit mi a ferjemmel igazi turostesztanak nevezhetunk. Szegeny anyosom (mar sajnos nincs velunk ) mindig igy keszitette. Tole tanulvan en is igy keszitem. Igy nem kell hidegen enni vagy ujra melegiteni. Nagyon finom!
Udv. Veronika

kyraa
kyraa Fri, 2011-09-16 18:52

Nagyon finom, koszi Viciko, ja es persze a ferjednek!:-))) Igy elkeszitve igazan fincsi lett!!!

vicikó
Vicikó / vicikó Fri, 2011-09-16 22:01

Kedves kyraa! Igazán örülök, hogy finom lett a Te túrós csuszád is :-)) Férjemnek átadom feltétlenül az üzeneted ;-) Üdv. Vici

vicikó
Vicikó / vicikó Mon, 2011-08-08 22:44

Óh, köszönöm! Férj- Uramnak is átadom, engedelmeddel! :-)) Üdvözöllek: Vici

717
mangalica szalonna 100 g
csuszatészta 200 g
tehéntúró 250 g
tejföl 200 ml
0 ízlés szerint