Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós csusza kicsit másképp

Túrós csusza kicsit másképp
Túrós csusza kicsit másképp
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem egy szokványos túrós tészta. Ezt nem biztos, hogy porcukrozni fogják. Nagyon laktató a sajt miatt, és persze nagyon finom.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnákat apróra kockázzuk. A kenyérszalonnát elkezdjük zsírjára sütni. Amikor fehéredik, akkor adjuk hozzá a kolozsvárit, és sütjük tovább.
  2. A tésztát sós vízben kifőzzük.
  3. A túrót egy villa segítségével 2 dl tejföllel, sóval, borssal kikeverjük.
  4. A tésztát összekeverjük a szalonna zsírral és a szalonnákkal, majd a túrós egyveleggel is jól átforgatjuk.
  5. Kis jénai tálkákba adagoljuk a túrós tésztát, a tetejére a maradék tejfölt elkenegetjük, reszelt sajtot szórunk rá, és 180 fokosra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt pirulni kezd.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 19 753
elküldve: 0
receptkönyvben: 146
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: 1

szakács

Morzsácska

Mióta szakács: 2012.07.12.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: tészta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

túrós tészta, túrós csusza, túrós csusza szalonnával és sajttal

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1693
tehéntúró 25 dkg
csuszatészta 24 dkg
tejföl 4 dl
kenyérszalonna 5 dkg
kolozsvári szalonna 10 dkg
sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint