Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hideg körtekrémleves fehérborral

Hideg körtekrémleves fehérborral
Hideg körtekrémleves fehérborral
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt van az ősz, itt van újra... s magával hozta a ajándékát, a körtét.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy liter vízhez hozzáadjuk az édes tokaji bort, szegfűszeget és egy citrom reszelt héját, majd a keveréket felforraljuk. Finom szitán átszűrjük.
  2. Közben meghámozzuk, és felkockázzuk/feldaraboljuk a körtéket, és hozzáadjuk a leszűrt léhez, hozzáadjuk egy citrom kifacsart levét, a cukrot, majd addig főzzük, míg a körte teljesen puha nem lesz. Ez nem tart tovább 15 percnél. 
  3. Ha megfőtt, felöntjük a körtelével, és beletesszük a joghurtot.  Várunk, amíg kicsit kihűl. A körtedarabkák felét kiszedjük egy tálkába, a többit a levessel jó alaposan összeturmixoljuk. A levest hagyjuk teljesen kihűlni. Igazából teljesen hidegen a legfinomabb, így akkor a legfinomabb, ha eltölt a hűtőszekrényben pár órát.
  4. Tálaláskor a körtedarabokat a tányér aljára halmozzuk, erre merjük rá a krémlevest.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 151
elküldve: 0
receptkönyvben: 45
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Na ezt süsd ki!

Mióta szakács: 2012.02.05.
47 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fehérboros körtekrémleves, hideg krémleves körtéből, körteleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

393
fehérbor 250 ml
szegfűszeg 4 g
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
körte 10 kis db
cukor 50 g
körtelé 3 dl
joghurt 250 ml