Nosalty Logó

Hideg körtekrémleves fehérborral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hideg körtekrémleves fehérborral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 390 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1565 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 60 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.1 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    506.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 390 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1391.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    510 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    506 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    340.5 g
  • Cukor
    236 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    2027 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    192 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    680 micro
Összesen 1565 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    53.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 60 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy liter vízhez hozzáadjuk az édes tokaji bort, szegfűszeget és egy citrom reszelt héját, majd a keveréket felforraljuk. Finom szitán átszűrjük.
  2. Közben meghámozzuk, és felkockázzuk/feldaraboljuk a körtéket, és hozzáadjuk a leszűrt léhez, hozzáadjuk egy citrom kifacsart levét, a cukrot, majd addig főzzük, míg a körte teljesen puha nem lesz. Ez nem tart tovább 15 percnél.
  3. Ha megfőtt, felöntjük a körtelével, és beletesszük a joghurtot. Várunk, amíg kicsit kihűl. A körtedarabkák felét kiszedjük egy tálkába, a többit a levessel jó alaposan összeturmixoljuk. A levest hagyjuk teljesen kihűlni. Igazából teljesen hidegen a legfinomabb, így akkor a legfinomabb, ha eltölt a hűtőszekrényben pár órát.
  4. Tálaláskor a körtedarabokat a tányér aljára halmozzuk, erre merjük rá a krémlevest.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3355
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Itt van az ősz, itt van újra... s magával hozta a ajándékát, a körtét.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.