r
Nosalty Logó

Majonézes csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Angie-30
Majonézes csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1562 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 6249 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 337 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    79.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1048.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    546 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    514 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 1562 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.4 g

Zsír

  • Összesen
    317.8 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4192.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    320 mg
  • Kálcium
    757 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    1628 mg
  • Nátrium
    1168 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    733.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    622.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2183 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    664 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2055 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1550 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 6249 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 337 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kis tálba belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és 1-2 ek lisztet, majd egy kevés langyos joghurtot, és kb. 10 percig állni hagyjuk.
  2. Egy keverőtálba beleöntjük a liszt felét, az élesztőt, a margarint, a sót, a maradék joghurtot, és jól eldolgozzuk.
  3. A maradék lisztet apránként adagoljuk hozzá.
  4. 45-60 percet állni hagyjuk.
  5. A megkelt tésztát két részre osztjuk, majd kinyújtjuk, megkenjük majonézzel (keveset hagyjunk a tetejére), felcsavarjuk, és 2 ujjnyii vastag szeleteket vágunk belőle.
  6. Olajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk, lekenjük a maradék majonézzel, és 200 fokon 30-35 percet sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 429
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angie-30 355 recept

A netem olvastam, hogy majonézzel kenik le a kiflik tetejét tojás helyett, gondoltam, miért ne lehetne csigát is készíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!