r
Nosalty Logó

Macis torta Erikamamától

NS
Macis torta Erikamamától
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához: (1 adag)

A krémhez

A főzött krémhez

494
Kalória
9.6g
Fehérje
50.5g
Szénhidrát
28.3g
Zsír
37g
Víz
281.6g
Koleszterin
896.5mg
Élelmi rost
34.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához: (1 adag)

A krémhez

A főzött krémhez

Összesen 494 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához: (1 adag)

A krémhez

A főzött krémhez

Összesen 4937 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához: (1 adag)

A krémhez

A főzött krémhez

Összesen 295 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    325 micro
Összesen 494 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.4 g

Zsír

  • Összesen
    283.1 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    2816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3494 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    878 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    1495 mg
  • Nátrium
    703 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    505.1 g
  • Cukor
    343 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    369.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3122 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    587 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    426 micro
  • Kolin:
    2218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2978 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    1666 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3250 micro
Összesen 4937 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 295 kcal

Elkészítés

A piskótához: (1 adag)

  1. Egy adag piskótatésztát kikeverünk, és egy kerek tortaformában megsütjük. Ha kihűlt félbeszeljük tortakéssel.Majd készítünk még egy adag piskótatésztát, de azt egy négyzet alapú tepsiben süssük meg. Ha megsült, akkor konyharuhába tekerjük fel, ebből piskótatekercset készítünk.
  2. A főzött krém hozzávalóit símára keverjük és felfőzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt főzőtt krémhez keverjük. Megkenjük vele a kerek tortalapunkat, valamint a piskótatekercset is.
  3. A piskótatekercsből levágunk 2 darabot, ami olyan magas, mint a tortánk, majd egy kis krémmel odaragasszuk a helyére a maci két fülét. Majd levágunk még szintén a piskótatekercsből kb 2 cm vastagságút, és egy kis krémmel a maci orrát is felragasszuk, kb a torta közepére.
  4. Majd a krémet tegyük tortazsákba és csillagcső segítségével pici rozsákat nyomunk egymás mellé. Először a maci szemeit, pofiját, majd fülét díszítjük a fehér krémmel.
  5. A maradék krémbe egy kanál kakaóport teszünk, jól elkeverjük, majd ezzel fejezzük be a díszítést a maci fején.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Kisfiam névnapja alkalmából készítettem és nagyon tetszett neki. A tortát egyébként 2 adag piskótatésztából, azaz 2 db kerek tortalapból készítettem, de eggyel is meg lehet csinálni. Bármilyen krémmel készíthető.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...