Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lusta rétes

Lusta rétes
Lusta rétes
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (50)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A végeredményt kóstolva senki meg nem mondaná, hogy ilyen egyszerű, összedobálós, lusta módon készül ez a süti. Levesek után (esetemben petrezselyemleves) jó kis második fogás, hétköznapokra.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Persze más, savanykásabb gyümölcsökkel is készíthetjük, pl. ribizlivel vagy meggyel.
Használhatunk hozzá csak sima lisztet, vagy csak réteslisztet, de a kettő keverékét is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vaj felével vastagon kikenünk egy kisebb (kb. fél gáztepsinyi méretű) tepsit.
  2. A lisztet összeszitáljuk a porcukorral, belekeverjük a sütőport és a sót. A lisztes egyveleg felét a tepsibe szórjuk.
  3. A túró következik, amit rámorzsolunk a lisztes rétegre.
  4. Erre jön a málna, egyenletesen elosztva.
  5. A maradék lisztet ráhintjük a gyümölcsös rétegre.
  6. A tojásokat felverjük és összekeverjük a tejjel, vaníliás cukorral és a maradék, megolvasztott, langyos vajjal. Ráöntjük a sütemény tetejére.
  7. Fél órát állni hagyjuk.
  8. Légkeverésen 200 fokra előmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 138 274
elküldve: 262
receptkönyvben: 2 031
elkészítve: 89/133
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lusta asszony rétes, bólyi túrós, bólyi túrós lepény, szórós túrós

Hozzászólások (50)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sylvuska
sylvuska Fri, 2014-04-25 19:19

Kedves Petra! Nagyon szepen koszonom a receptet, nagyon egyszeru es finom, en eperrel is es narancs-gyomber formajaban is elkeszitettem es nagyon finom lett!

kisszunyi
kisszunyi / kisszunyi Wed, 2013-06-12 15:59

Végtelenül egyszerű, de tökéletes módja ez az elhízásnak, imádom:) Nálunk a családban régóta "működik" ez a recept, mindig az aktuálisan érő gyümölccsel. Érdemes kipróbálni úgy is, hogy rumban áztatott mazsolát szórunk bele!:) Petra, remek recepteket osztasz meg a közönséggel, hálám üldözzön!:)

bmesyke
Mandula / bmesyke Thu, 2013-02-21 01:29

Az íze nagyon jó :) Legközelebb viszont ennyi száraz hozzávalóhoz fél kg túrót teszek. És egy trükk, hogy biztosan teljesen átnedvesedjen: Mielőtt megszórjuk túróval az alsó réteg lisztes keveréket, öntsük rá a tojásos-vajas egyveleg felét, és villával keverjük el benne a száraz részeket. A legvégén is, mikor leöntjük a maradék nedves keverékkel a második lisztes réteget, villával kicsit nyomkodjuk meg, és szurkáljuk meg. Így pihentetés nélkül is beissza és tökéletes lesz a tészta :)

Szoboszlaianna
GasztroManó / Szoboszlaianna Sat, 2012-10-27 19:56

Szia!
Nagyon jó recept. Bár az elején kételkedtem, sőt még a sütőbe is úgy tettem be, hogy "na ez a kukában végzi, majd"
Ennek ellenére valami szuper lett. Nem pont így nézett ki, mint a képen, sőt egyáltalán nem.. Nem volt ennyire elkülönülve a tészta és a túró sokkal inkább egyben volt. MOndjuk ez lehet azért volt mert több tejet öntöttem rá (kb. 1 decivel) utána meg evőkanállal szedtem le belőle.... Szóval bénáztam egy sort . :)
Csak ajánlani tudom. Pikk-pakk elfogyott a mamám el is kérte a receptet.

ArashiAnita
ArashiAnita Sun, 2012-08-12 15:26

Köszönöm a receptet, az ötlet nagyon jó! Én dupla adagban és barackkal csináltam. Viszont sokkal több tejjel és pláne sóval még finomabb a recept. Ajánlom mindenkinek aki kipróbálja, hogy mind a liszthez, mind pedig a nedves anyagokhoz is tegyen bőven 3-4 csipet sót, mert ez emeli ki igazán a finom ízeket.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2012-07-06 11:33

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.06.05. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2012-07-05 10:12

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.07.04. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

Nika77
Nika77 / Nika77 Mon, 2012-07-02 12:38

Isteni finom sütemény! Amilyen egyszerű elkészíteni, annyira finom. Én egy kis ribizlivel bolondítottam meg, plusz dupla adag túróval és dupla adag folyékony hozzávalóval. Így nem maradnak száraz részek az alján.

immola
immola Sun, 2012-07-01 16:37

Sziasztok,
nekem nem itta be a liszt az oranyi allas kozben sem ugy tunik a tejes tojasos folyadekot, es a egyszeruen kulon reteg tojas van kb a tejeten majd kulon reteg liszt : ((( mit kellene mashogy csinalnom? : (

petra
Petra / petra Tue, 2012-07-03 14:11

Elvileg be kellene innia, én elkeverném egy kicsit a tetejét villával.

cicurka
cicurka Thu, 2012-06-21 21:19

Kedves Petra!
Már meg sem lepődöm, hogy a ma fellapozott 10 recept közül 7 a tied volt. :)
Ugyanis keresgéltem túrókrém, kevert süti, stb után és hát láss csodát, amelyek név után megtetszettek ld fentebb, 7 a tied volt. :))))
Holnap ez lesz a desszert. Majd referálok.
Köszi, hogy megosztottad! :)

Levus
Évi / Levus Sun, 2011-06-26 21:04

Valamit elrontottam :((Az alja és a teteje is lisztes maradt ...amúgy isteni :))Barackot is tettem bele ! Hamarosan újra neki szaladok :D

dorocs20
dorocs20 Thu, 2011-06-23 18:35

Kedves Petra!
Véletlenül találtam rá a receptedre és örülök, hogy elém került! Érkező Testvéremnek, családjának és persze az itthoniaknak készítettem el e könnyű receptet. Duplán vettem az adagokat, a végén a tejből, és a tojásból kicsit többet tettem hozzá, így láttam jónak az elkészítését. Mire ideért a család már csak a fele maradt meg a süteménynek :) Tehát jól sikerült!
További szép napot, és jó recepteket!
Üdv: Dorcos

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sun, 2011-05-15 09:34

Kedves Petra !
Böngészés közben most találtam rá erre a receptre és köszönöm szépen !
Kezd érni az eper a kertemben, ki fogom próbálni !
Szép napot neked ! Üdv: Anci

petra
Petra / petra Sun, 2011-05-15 09:03

Kedves Marika,
Igazán nincs mit, mindig öröm számunkra, ha tetszenek a receptek.
További jó sütés-főzést kívánok!
Üdvözlettel,
Petra

marikaradnai
marikaradnai Sat, 2011-05-14 12:29

Gyors,finom,megunhatatlan ,,,
Petra hàlàs köszönet fàradozàsodèrt,a sok finom receptèrt!!!
Sokszor gondolok hàlàsan Ràd ès mindenkire,aki veszi a fàradtsàgot
ès felteszi receptjèt.
Sokat könnyitettek magyarorszàgon ès külföldön èlö hàziasszonyok
dolgàn!!!
KÖSZÖNJÜK :-)))
Egy magyar "hàziasszony" Belgiumból !!!

tetej
Tetej / tetej Mon, 2011-03-28 15:30

A sütit még egyféleképpen lehet készíteni 30dkg liszt ,20dkg kristálycukor 1sütőpor,ezt összekeverni,jól kivajazott normál tepsibe beleszórni a felét,erre az előzőek alapján írt tölteléket például túrósba mazsola citromhéj vagy a másik töltelékek.Egyenletesen rászórom a másik felét,4 tojást egy pici sóval felverek hozzáadok fél liter tejet és ezt lassan ráöntöm a lisztes keverékre úgy hogy ne látszódjon ki a liszt,kb 5-6deka vajat teljesen felolvasztom és evőkanállal rálocsolom a tejes masszára.Egy órára vigyázva beteszem a hűtőbe.Utána 170 fokon 30-35percig sütöm.Ha a teteje gyorsan sülne ,zsír vagy sütőpapírral letakarom az egész tepsit.Ha megsült még a tepsiben vaníliás porcukorral megszórom,és langyosan
szeleteljük.Jó étvágyat kívánok
u: töltelék minél több annál jobb.

tetej
Tetej / tetej Mon, 2011-03-28 15:22

Nagyon sokszor megsütöttem túrósan,, meggyes-pirított darásan ,tökös-mákosan isteni finom.Ezt a receptet,én is ajánlom mindenkinek.Köszönöm szépen Petra. A meggyest lehet fahéjjal izesíteni

Dezsofiam
Dezsofiam Wed, 2011-03-23 09:13

Nagyon finom, bar nekem kellett meg extra 2dl tej, ill. joval tobb turot is elbirt volna.
Koszi a receptet, maskor is el fog keszulni. ;)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-03-11 23:03

Én ezt szórt rétes néven ismerem. Csak azt nem tudtam, hogy állni kell hagyni. Legközelebb úgy csinálom.

csacsa
csacsa Fri, 2010-07-02 20:32

Ma megsütöttem, mert elég lusta voltram!....Lehet, hogy máskor is lusta leszek, mert nagyon finom lett! Köszönöm a receptet!

HZ1012
HZ1012 Sun, 2010-06-27 22:11

Örülök, hogy megtaláltam ezt a receptet itt. Ma jutott eszembe, hogy egy kolléganőm rendszeresen készítette (nagy sikerrel), és én is megsütném. A neve az volt, hogy "Szórós túrós". Az elkészítés módja amennyire emlékszem teljesen ugyanez, úgyhogy ki fogom próbálni. Ennél egyszerűbben elkészíthető finom édesség kevés van.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-06-24 14:11

Imádom ezt a receptet! nagyon egyszerű, és iszonyatosan finom! Én almával készítettem el, de nagyon finom!

tündibündi
tündibündi Wed, 2010-04-28 19:02

Én is elkészítettem és bár nem sok reményt fűztem hozzá, mondhatom nagyon kellemesen csalódtam.én meggyet és egy pici reszelt citromhéjat tetten bele.Köszi ezt a nagyon jó kis receptet.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-04-21 23:39

Elkészítettem ezt a finomságot! Megmondom őszintén, én kevesellettem ezt a mennyiséget, ezért mindenből dupla adagot vettem. De ez ízlés kérdése, én jobban kedvelem a vastagabb tésztákat. Én is fele-fele rétes illetve búzalisztet használtam, mert a rétes lisztnek jobb a folyadékfelvevő képessége. A sütéssel sem volt semmi gond, az előírt hőfokon adott perc alatt tökéletesre sült!
Szóval: bátran, mindenki!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-01-17 12:54

Köszönöm a receptett, isteni finom én réteslisztet és megyet használtam nagyon finom

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-01-16 12:11

Teljesen jó lett.Köszi a receptet.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-01-16 11:04

Én nem tudok olyan rosszat sütni,hogy az el ne fogyjon.Kár,hogy nem olvastam el előbb a hozzászólásokat,mert még csak ezután teszem a sütőbe,de én bízom benne,hogy sikerülni fog.
Lehetséges,hogy a többiek nem vajazták ki eléggé s tepsit?Na majd megírom a végeredményt én is.

petra
Petra / petra Tue, 2009-07-28 17:41

nem hinném.. ebben a sütiben a túró elég fontos szerepet játszik:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-07-09 23:23

Egyszer én is sütöttem ilyesmi süteményt, a receptet a szom,széd néni adta, meg is kóstoltam előtte, amit a szomszéd néni sütött. De az enyémmel nem volt valami rendbem, mert az alján a liszt száraz volt. Lehet azért még egyszer kipróbálom ezt a fajtát is, hátha ez sikerül:)
Üdv Nektek

petra
Petra / petra Mon, 2009-06-29 15:19

szia Cateye!
Örülök, hogy ízlett a süti!
Kedvedre válogathatsz a No Salty-n a finomabbnál finomabb receptek közül. Az igazság az, hogy nehéz 2000 receptből egy-kettőt ajánlani. Bátran válogass, s mivel kipróbált az összes recept, garantáltan finom is a végeredmény!
A keresgélésben segítségedre lehet a receptek kategóriák szerinti rendszerezése, amit itt találsz:
http://www.nosalty.hu/kategoriak
Ez pedig egy nemrégen készített, igencsak aktuális, gyors és nagyon finom süti receptje:
http://www.nosalty.hu/forditott_meggyes_suti_2_recept_3054
További jó sütést-főzést!
Ha pedig Neked is lennének jól bevált receptjeid, szeretettel várjuk őket!
Üdv,
Petra

cateye
cateye Mon, 2009-06-29 10:58

Kedves Petra! Kb.
2 napja tévedtem először erre az oldalra. A kisfiamat érdekel minden olyan recept ami izgalmas. Megkért, hogy süssem meg neki a lusta rétesedet.
Nos, guszta lett, finom. A tepsiből könnyen kijött, egyben maradtak a szeletek, ezért be is kerűlt a kedvenc süteményreceptek közé.
Igaz, én meggyel csináltam és rétesliszttel, sőt csak fél kilós túró volt a kisboltban, de nem estem kétségbe, 1 tojással és 1 dl. tejjel többet raktam bele.
Így is tökéletes lett.
Köszönöm az élményt.
Bár gyakorlott háziasszony vagyok, szeretek sütni-főzni, szívesen próbálok ki izgalmas új ételeket.
Ha van hasonló (akármilyen recept még a tarsolyodban) szívesen venném, ha leírnád milyen receptnéven keressem.
Mégegyszer köszönjük szépen!!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2009-06-02 17:26

Kedves Petra:)
Én ezt a sütit termék bemutatóra készítettem el. És sajnos nagyobb sikere volt mint az edényeknek!
A bemutató végén a süti receptet kérte mindenki:))
Üdv.
Móni

petra
Petra / petra Mon, 2009-06-01 08:35

kedves radica947,
Sajnálom, hogy nem sikerült a süti! Ugyanakkor értetlenül állok itt, hogy miért: hisz én a fent megadottak alapján készítettem, úgy, ahogy azt megosztottam mindenkivel, és felettébb finom lett a végeredmény. (A férjem is kóstolta, "minőségellenőrizte", mint mindent általában, amit készítek. Neki is ízlett, nagyon.)
Az oldal lényege, hogy kipróbált, jó kis recepteket teszünk fel. Ez is egy ilyen.
Arra tudok gondolni, a kudarcod okaként, hogy esetleg a liszt minőségéből, vagy a tojások nagyságából kifolyólag, nem áztatta el a lisztes részt kellőképpen a vajas-tejes-tojásos-gyümölcsös rész.
üdv,
Petra

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2009-05-31 14:18

Én még ennivalóra nem mondtam, hogy rossz, legfeljebb azt hogy nem szeretem, vagy nem így készítem, de ez minősíthetetlenül rossz volt. Úgy csináltam ahogy a leírás szólt, 20x30 cm-s tepsibe, fél órát állt, 1 órát sült légkeverésen 200, később 175 fokon, összesen 1 óra hosszat. Félidőben össze kellett kevergetnem a tetejét, mert a nyers liszt ott maradt, de a végén az alján is maradt 2-3 mm liszt, ami nem sült meg, nem csinált semmit. Azt hiszem maradok a sima potyogatós gyümölcsösnél.

petra
Petra / petra Mon, 2009-05-25 21:13

Gömbicica,
Igen, egyértelműen, ha ugyanakkora tepsibe dupla adag tésztát tettél, akkor hosszabb sütési idővel kell számolni, némileg mérsékeltebb tűzön. Vagyis az nem baj, hogy vastagabb a tészta, csak akkor ehhez kell igazítani a sütés hosszát. Vagy pedig a dupla adagot dupla akkora tepsiben készítsd legközelebb, azaz gáztepsi méretűben.
Ha túl gyorsan pirulna a teteje, ráterítesz alufóliát, így a belseje szépen átsül, anélkül, hogy megégne kívül.
Nem hinném, hogy az eper okozta volna a "sületlenséget".
Üdv,
Petra

gömbicica
gömbicica Mon, 2009-05-25 17:23

Izgalmasnak találtam a sütit, és az elkészités módját is. Az én turom nem maradt ilyen szép fehér,(sárga lett a tojástól és gurulósan morzsás, és bár alul felül szépen megsült, a közepe kivánnivalót hagyott maga után. A sütőmmel pedig semmi gond, az tuti. Talán kevés ideig sütöttem? Dupla adaggal csináltam, lehet, hogy vastag lett a tészta? Egy kockát kipisztkáltam, de még visszatettem 170 fokra, meglátom mit csinál magával a süti. Ja! Nem málnával, hanem eperrel csináltam. Talán ez is baj lehetett, mert "vizesebb" lehetett,mint a málna??
Azért az ize nem utolsó.

petra
Petra / petra Fri, 2009-05-22 07:27

igen-igen, tényleg csak a nevében rétes (nem tudom, honnan az elnevezés, de ezen a néven fut a legtöbb helyen)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2009-05-22 07:16

Hát ez inkább túrós lepény mint rétes.

423
málna 20 dkg
tehéntúró 25 dkg
finomliszt 20 dkg
sütőpor 0.5 csomag
porcukor 10 dkg
vaj 10 dkg
tojás 2 db
tej 1 dl
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet