r
Nosalty Logó

Lusta rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Lusta rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 423 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2540 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 237 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    771.8 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 423 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.1 g

Zsír

  • Összesen
    113.1 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4630.6 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    915 mg
  • Vas
    506 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    1565 mg
  • Nátrium
    724 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    300.2 g
  • Cukor
    131 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    463 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    843 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    349 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    795 micro
Összesen 2540 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.4 g
  • Cink
    61 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    28 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 237 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vaj felével vastagon kikenünk egy kisebb (kb. fél gáztepsinyi méretű) tepsit.
  2. A lisztet összeszitáljuk a porcukorral, belekeverjük a sütőport és a sót. A lisztes egyveleg felét a tepsibe szórjuk.
  3. A túró következik, amit rámorzsolunk a lisztes rétegre.
  4. Erre jön a málna, egyenletesen elosztva.
  5. A maradék lisztet ráhintjük a gyümölcsös rétegre.
  6. A tojásokat felverjük és összekeverjük a tejjel, vaníliás cukorral és a maradék, megolvasztott, langyos vajjal. Ráöntjük a sütemény tetejére.
  7. Fél órát állni hagyjuk.
  8. Légkeverésen 200 fokra előmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 97
  • 7 napos nézettség: 511
  • Össznézettség: 192913
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 20.

Ajánló

Persze más, savanykásabb gyümölcsökkel is készíthetjük, pl. ribizlivel vagy meggyel. Használhatunk hozzá csak sima lisztet, vagy csak réteslisztet, de a kettő keverékét is.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A végeredményt kóstolva senki meg nem mondaná, hogy ilyen egyszerű, összedobálós, lusta módon készül ez a süti. Levesek után (esetemben petrezselyemleves) jó kis második fogás, hétköznapokra.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Hát ez inkább túrós lepény mint rétes.

Petra

igen-igen, tényleg csak a nevében rétes (nem tudom, honnan az elnevezés, de ezen a néven fut a legtöbb helyen)

gömbicica

Izgalmasnak találtam a sütit, és az elkészités módját is. Az én turom nem maradt ilyen szép fehér,(sárga lett a tojástól és gurulósan morzsás, és bár alul felül szépen megsült, a közepe kivánnivalót hagyott maga után. A süt?mmel pedig semmi gond, az tuti. Talán kevés ideig sütöttem? Dupla adaggal csináltam, lehet, hogy vastag lett a tészta? Egy kockát kipisztkáltam, de még visszatettem 170 fokra, meglátom mit csinál magával a süti. Ja! Nem málnával, hanem eperrel csináltam. Talán ez is baj lehetett, mert "vizesebb" lehetett,mint a málna?? Azért az ize nem utolsó.

Petra

Gömbicica, Igen, egyértelm?en, ha ugyanakkora tepsibe dupla adag tésztát tettél, akkor hosszabb sütési id?vel kell számolni, némileg mérsékeltebb t?zön. Vagyis az nem baj, hogy vastagabb a tészta, csak akkor ehhez kell igazítani a sütés hosszát. Vagy pedig a dupla adagot dupla akkora tepsiben készítsd legközelebb, azaz gáztepsi méret?ben. Ha túl gyorsan pirulna a teteje, ráterítesz alufóliát, így a belseje szépen átsül, anélkül, hogy megégne kívül. Nem hinném, hogy az eper okozta volna a "sületlenséget". Üdv, Petra

Törölt felhasználó

Én még ennivalóra nem mondtam, hogy rossz, legfeljebb azt hogy nem szeretem, vagy nem így készítem, de ez min?síthetetlenül rossz volt. Úgy csináltam ahogy a leírás szólt, 20x30 cm-s tepsibe, fél órát állt, 1 órát sült légkeverésen 200, kés?bb 175 fokon, összesen 1 óra hosszat. Félid?ben össze kellett kevergetnem a tetejét, mert a nyers liszt ott maradt, de a végén az alján is maradt 2-3 mm liszt, ami nem sült meg, nem csinált semmit. Azt hiszem maradok a sima potyogatós gyümölcsösnél.

Petra

kedves radica947, Sajnálom, hogy nem sikerült a süti! Ugyanakkor értetlenül állok itt, hogy miért: hisz én a fent megadottak alapján készítettem, úgy, ahogy azt megosztottam mindenkivel, és felettébb finom lett a végeredmény. (A férjem is kóstolta, "min?ségellen?rizte", mint mindent általában, amit készítek. Neki is ízlett, nagyon.) Az oldal lényege, hogy kipróbált, jó kis recepteket teszünk fel. Ez is egy ilyen. Arra tudok gondolni, a kudarcod okaként, hogy esetleg a liszt min?ségéb?l, vagy a tojások nagyságából kifolyólag, nem áztatta el a lisztes részt kell?képpen a vajas-tejes-tojásos-gyümölcsös rész. üdv, Petra

Törölt felhasználó

Kedves Petra:) Én ezt a sütit termék bemutatóra készítettem el. És sajnos nagyobb sikere volt mint az edényeknek! A bemutató végén a süti receptet kérte mindenki:)) Üdv. Móni

Törölt felhasználó

Kedves Petra! Kb. 2 napja tévedtem el?ször erre az oldalra. A kisfiamat érdekel minden olyan recept ami izgalmas. Megkért, hogy süssem meg neki a lusta rétesedet. Nos, guszta lett, finom. A tepsib?l könnyen kijött, egyben maradtak a szeletek, ezért be is ker?lt a kedvenc süteményreceptek közé. Igaz, én meggyel csináltam és rétesliszttel, s?t csak fél kilós túró volt a kisboltban, de nem estem kétségbe, 1 tojással és 1 dl. tejjel többet raktam bele. Így is tökéletes lett. Köszönöm az élményt. Bár gyakorlott háziasszony vagyok, szeretek sütni-f?zni, szívesen próbálok ki izgalmas új ételeket. Ha van hasonló (akármilyen recept még a tarsolyodban) szívesen venném, ha leírnád milyen receptnéven keressem. Mégegyszer köszönjük szépen!!!

Petra

szia Cateye! Örülök, hogy ízlett a süti! Kedvedre válogathatsz a No Salty-n a finomabbnál finomabb receptek közül. Az igazság az, hogy nehéz 2000 receptb?l egy-kett?t ajánlani. Bátran válogass, s mivel kipróbált az összes recept, garantáltan finom is a végeredmény! A keresgélésben segítségedre lehet a receptek kategóriák szerinti rendszerezése, amit itt találsz: http://www.nosalty.hu/kategoriak Ez pedig egy nemrégen készített, igencsak aktuális, gyors és nagyon finom süti receptje: http://www.nosalty.hu/forditott_meggyes_suti_2_recept_3054 További jó sütést-f?zést! Ha pedig Neked is lennének jól bevált receptjeid, szeretettel várjuk ?ket! Üdv, Petra

Törölt felhasználó

Egyszer én is sütöttem ilyesmi süteményt, a receptet a szom,széd néni adta, meg is kóstoltam el?tte, amit a szomszéd néni sütött. De az enyémmel nem volt valami rendbem, mert az alján a liszt száraz volt. Lehet azért még egyszer kipróbálom ezt a fajtát is, hátha ez sikerül:) Üdv Nektek

bettyblue

a túrót lehet mákkal meg meggyel helyettesíteni??

Petra

nem hinném.. ebben a sütiben a túró elég fontos szerepet játszik:)

Törölt felhasználó

Én nem tudok olyan rosszat sütni,hogy az el ne fogyjon.Kár,hogy nem olvastam el el?bb a hozzászólásokat,mert még csak ezután teszem a süt?be,de én bízom benne,hogy sikerülni fog. Lehetséges,hogy a többiek nem vajazták ki eléggé s tepsit?Na majd megírom a végeredményt én is.

Törölt felhasználó

Teljesen jó lett.Köszi a receptet.

Törölt felhasználó

Köszönöm a receptett, isteni finom én réteslisztet és megyet használtam nagyon finom

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek