r
Nosalty Logó

Lusta rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Lusta rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 423 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2540 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 237 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    771.8 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 423 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.1 g

Zsír

  • Összesen
    113.1 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4630.6 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    915 mg
  • Vas
    506 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    1565 mg
  • Nátrium
    724 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    300.2 g
  • Cukor
    131 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    463 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    843 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    349 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    795 micro
Összesen 2540 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.4 g
  • Cink
    61 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    28 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 237 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vaj felével vastagon kikenünk egy kisebb (kb. fél gáztepsinyi méretű) tepsit.
  2. A lisztet összeszitáljuk a porcukorral, belekeverjük a sütőport és a sót. A lisztes egyveleg felét a tepsibe szórjuk.
  3. A túró következik, amit rámorzsolunk a lisztes rétegre.
  4. Erre jön a málna, egyenletesen elosztva.
  5. A maradék lisztet ráhintjük a gyümölcsös rétegre.
  6. A tojásokat felverjük és összekeverjük a tejjel, vaníliás cukorral és a maradék, megolvasztott, langyos vajjal. Ráöntjük a sütemény tetejére.
  7. Fél órát állni hagyjuk.
  8. Légkeverésen 200 fokra előmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1500
  • Tegnapi nézettség: 26
  • 7 napos nézettség: 90
  • Össznézettség: 207074
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 20.

Ajánló

Persze más, savanykásabb gyümölcsökkel is készíthetjük, pl. ribizlivel vagy meggyel. Használhatunk hozzá csak sima lisztet, vagy csak réteslisztet, de a kettő keverékét is.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A végeredményt kóstolva senki meg nem mondaná, hogy ilyen egyszerű, összedobálós, lusta módon készül ez a süti. Levesek után (esetemben petrezselyemleves) jó kis második fogás, hétköznapokra.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.