Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lisztmentes mandulás keksz

Lisztmentes mandulás keksz
Lisztmentes mandulás keksz
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Két maradék tojásfehérjéből szerettem volna valami aprósüteményt készíteni, ami passzol a szénhidrátcsökkentett diétába. Nagyon finom, ropogós keksz lett belőle.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

2 tojásfehérjéből kb. 30 darab jön ki.

Darált dióval is készíthető.

Vízgőz fölött olvasztott csokoládéba mártva is finom lehet, bár úgy kevésbé diétás.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra (légkeverés).
  2. Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket egy csipet sóval.
  3. Óvatosan (nehogy összetörjük a habot) keverjük bele az eritrittel elkevert darált mandulát.
  4. Egy evőkanál segítségével tegyünk kis halmokat egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre. A halmok szét fognak terülni.
  5. Kb. 20 percig süssük (vagy amíg picit megpirulnak), majd hagyjuk kihűlni, így ropogós kekszekként vehetjük le őket a sütőlemezről.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 11 960
elküldve: 5
receptkönyvben: 132
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Ilka

Mióta szakács: 2017.02.03.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mandulás tallér, mandulás korong

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bodon Judit dietetikus
BodonJudit / Bodon Judit dietetikus Thu, 2018-03-22 21:10

Kedves Ilka! Megsütöttem a kekszet, jó lesz, érzem :), de kérdezném, hogy mikor érdemes levenni a sütőpapírról? Melegen nem jött le, összevissza hajlott, hidegen meg félbetörtek a második körben (lehet, hogy túlsütöttem?). :) Nekem 15 db lett, de sztem nincs jelentősége, nagyobb kupacokat raktam.

ilok
Ilka / ilok Tue, 2018-04-03 10:23

újra megcsináltam a kekszet, és rájöttem a megoldásra! még melegen, amikor még puhák voltak, egy késsel elválasztottam a kekszeket a sütőpapírtól, és utána hagytam kihűlni. hidegen meg már tényleg ropogósak lettek, de nem is törtek el a macerálástól.
egyébként most nekem is csak 20 db lett. valószínűleg elég egy kiskanálnyi.
plusz kicsit oda lehet ütögetni az asztalhoz, hogy szétterüljenek és szép laposak legyenek. (csak most reggel nem akartam zajongani, hogy ezt is kipróbáljam.)

ilok
Ilka / ilok Thu, 2018-03-22 23:33

húha, kicsit bajban vagyok, mert csak egyszer csináltam meg a kekszet (kb. egy éve), így nem tudom, mi lehetett a gond. arra tippelnék én is, hogy talán túlsültek egy kicsit... mindenesetre kihűlés után érdemes levenni - ahogy a recept írja. :)
bocsánat, hogy nem tudok ennél konkrétabb lenni...

szzh01
szzh01 Thu, 2017-03-16 07:15

Kb. hány darab keksz lesz ebből a mennyiségből? Jól sejtem, hogy a mandulát héjastul daráltad le? Köszönöm.

ilok
Ilka / ilok Thu, 2017-03-16 22:11

2 tojásfehérjéből kb. 30 darab jön ki.
A mandulát valóban héjastul daráltam le. (Így volt a leggyorsabb. :) )

vmzsuzsa
vmzsuzsa Wed, 2017-02-08 17:33

Elolvastam, megcsináltam, megettük. Persze nem az egészet egyszerre, de ez így jól hangzott. Nagyon finom, és gyakorlatilag ch mentes. Nekem nem lett ropogós, kihűlve is puha, de nagyon finom. Köszönöm a receptet. Zsuzsa.

ilok
Ilka / ilok Wed, 2017-02-08 22:45

örülök, hogy ízlett! érdekes, hogy puha lett, de jó tudni, hogy úgy is finom. :)

69
tojásfehérje 2 db
mandula 40 g
erythritol 35 g
1 csipet