r
Nosalty Logó

Linzer - Olgi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olgi1213
Linzer - Olgi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 913 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3649 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 391 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1119.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 913 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.1 g

Zsír

  • Összesen
    135.8 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4477.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    1052 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    1960 mg
  • Nátrium
    1116 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    542.1 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    366 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 3649 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    480.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 391 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szétválasztjuk a tojások sárgáját a fehérjétől, az utóbbit felverjük habbá.
  2. A tojások sárgáját a porcukorral, margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport.
  3. Elnyújtjuk 1 ujnyi vastagságúra, és tetszés szerinti formákkal kiszaggatjuk, majd megsütjük.
  4. Sütés után ha kihűlt, akkor baracklekvárral megtöltjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x33x3
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 24806
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Linzer - Olgi konyhájából
Olgi1213 49 recept

Szeretem a linzert, mert olcsó és egyszerű sütemény. Kezdőknek is bátran ajánlom.

Hozzászólások (6)

Törölt felhasználó

Kedves Olgi! Nagyon gusztusos ez a linzer és szeretném elkészíteni,de pár kérdésem lenne el?tte: Amikor összeállítom a tésztát kell-e sütés el?tt pihentetni vagy sem? Zsírpapíros vagy zsíros-lisztese tepsin szoktad sütni? Kb. hány darab jön ki egy adagból? És kisütés után egyb?l fogyasztható vagy jobb,ha áll egy picit és puhul? Egyszóval ,milyennek kell,hogy legyen az állaga amikor kisült,egyb?l fogyasztható, omlós,puha sütinek??? Válaszodat el?re is köszönöm!:)

Törölt felhasználó

Az oviba szeretném elkészíteni és azért kérdeztem,hogy megsüssem hamarabb vagy nem szükséges,mert alapon puha amikor kisül!?

Olgi1213

Szia Marcsisz!Örülök érdekl?désednek.Kérdéseidre a válaszom.Nem kell az összegyúrt tésztát pihentetni.Zsíros,lisztezett tepsibe süssed.Kb 22 db szokott lenni bel?le.A mennyisége attól függ,hogy milyen vastagra nyújtod a tésztát.Ha vékonyabbra akkor több db. sül ki.Alapból nem puha,hagyni kell legalább 5 órát állni.Legjobb ha elötte való nap sütöd.Rakd tálcára és húzz rá nylon zacskót.Sok sikert kívánok!Üdvözletem:Olgi

Törölt felhasználó

Kedves Olgi Az a kérdésem lenne hogy igazából a szétválasztott tojások fehérjével nem lehet tudni hogy mi lesz hova keverem vagy mikor hova használom nem esik róla szó csak az hogy habbá verem és ennyi! Köszönöm válaszát

Olgi1213

Kedves Gbica!Nos valójában nem esik szó a tojásfehérjér?l.Ezt is bele kell dolgozni a tészta masszájába.Üdvözlöm:Olgi

Törölt felhasználó

Fincsi lett. Köszönöm a receptet.

Olgi1213

Örülök!:)Szívesen!

Törölt felhasználó

Kedves Olgi! Szeretném megsütni a sütit, alaposan végigolvastam a receptet. De nem tudom mi lesz a felvert tojásfehérjével? Köszönettel.

Olgi1213

Kedves Szuette!Igazad van,ezt a kérdést más is feltette.A tojásfehérjét is a legvégén bele kell dolgozni.Sok sikert!Üdv:Olgi

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek