r
Nosalty Logó

Linzer Mcsoki konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mcsoki
Linzer Mcsoki konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 1236 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 4939 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 435 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    60.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1109.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.2 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    582 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 1236 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    53.6 g

Zsír

  • Összesen
    243.2 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    684 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4439.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    1102 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    1959 mg
  • Nátrium
    1044 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    640.7 g
  • Cukor
    297 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2326 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    583 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2191 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1593 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    736 micro
Összesen 4939 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 435 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókat egy mély tálban összegyúrjuk. Fél órát pihentetjük a tésztát konyharuhával letakarva.
  2. Lisztes deszkán kinyújtjuk félcentisre,és kiszaggatjuk.
  3. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral vagy szilikon lappal (ki mivel rendelkezik), és egymás mellé helyezem őket.
  4. Díszítjük csokival (szoktam színes cukorral díszíteni is).
  5. Előmelegített sütőben világosra sütjük, ne kapjon szint az alja se.
  6. Ha lekvárral akarjuk összeragasztani, akkor megvárjuk, míg teljesen kihűl. Műanyagdobozba téve nagyon sokáig eláll.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1305
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Linzer Mcsoki konyhájából
Mcsoki 9 recept

Nagyon szeretjük az apró sütiket, a gyerekek is szeretnek a suliba egy kis nasit vinni, de a bolti hamar megromlik, és ráadásul borzasztóan drága. Anyukámtól kaptam ezt a receptet, akkor oda írta nekem a papírra: én 3 adagot szoktam egyszerre begyúrni. Én ezen jót mosolyogtam. Nekiálltam 1 adagot csinálni, és mire teljesen elkészültem, addigra elfogyott. :) Na ekkor értettem meg, miért írt 3 adagot!

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ha az adott helyen már nem tudsz tanulni, akkor váltani...

Enzsöl Balázs mosogatóként kezdte gasztronómiai pályafutását 2005-ben, négy évvel később pedig már Angliában volt főszakács. A cukrászattal Ausztriában ismerkedett meg, majd néhány év alatt nemzetközileg elismert cukrásztanácsadóvá küzdötte fel magát. Évek óta Barcelona a bázisa, de a világ minden tájára hívják éttermek, hotelek, kávéházak, hogy stílusát átültesse az ő kínálatukba. Nevét Magyarországon a Mestercukrász című gasztroreality zsűritagjaként ismerték meg szélesebb körben. Karrierjéről, munkásságáról kérdeztük.

Szász Nóri

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!