r
Nosalty Logó

Linzer 1.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szintia
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 573 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 3434 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 437 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 573 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    36.5 g

Zsír

  • Összesen
    170.6 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    647 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    926.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    479 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    443.5 g
  • Cukor
    184 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1444 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1416 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 3434 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 437 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először a száraz alapanyagokat, így a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsoljuk a vajat. Végül hozzáadjuk a tojássárgát, és jól összedolgozzuk.
  2. A tésztacipót fóliába csomagoljuk, és 1 órát hűtőben pihentetjük.
  3. A tésztából levágunk egy darabot, porcukorral hintett deszkán fél cm vékonyra nyújtjuk. Linzerkiszúróval formára szaggatjuk, és sütőpapírra sorakoztatjuk.
  4. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 10 percig sütjük.
  5. A lyukas és a teli sütiket baracklekvárral összeragasztjuk, majd teszünk még egy kis lekvárt a lyukakba.
  6. Végül vaníliás porcukrot szitálunk a tetejére. (30 db linzer lesz belőle.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 86
  • 7 napos nézettség: 491
  • Össznézettség: 1167877
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Linzer 1.
Szintia 89 recept

A neten sokat böngésztem utána, de ez volt a legtöbbször visszaköszönő recept. A jól bevált, hagyományos összetétel: 1 rész cukor, 2 rész zsiradék, 3 rész liszt... Annyira puha, hogy egyszerűen ellenállhatatlan... hmmm!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia Szintia! Dobozban mennyi ideig áll el? Egy hét alatt kell megsütnöm anyukámék szombati házassági évfordulójukra a süteményeket, és olyanokat keresek, amik sokáig elállnak (kb 5-6 nap). El?re is köszi Kati

Szintia

  Kedves Kati! Lezárt dobozban egy hétig vígan eláll és még puha is marad! Teszteltem!:) Gratulálok a szüleid házassági évfordulójához! Szintia

Törölt felhasználó

Nagyon finom!

Szintia

:)))

Törölt felhasználó

en a linzereket margarin helyett vajjal keszitettem es egy rettenetesen leragado teszta lett belole, miutan kiszurtam oket nem lehetett felszedni.mi lehetettt a baj, talan az hogy vajat hasznaltam, ugyanis a tobbi utasutast szoszerint kovettem. elore is koszonom valaszod, udv Andrea Jordaniabol, Amman

Szintia

Kedves Andrea! Én eddig linzereket csak margarinnal készítettem, de nem hiszem, hogy az volna a probléma! A h?t?b?l kivett tésztát, jó porcukros deszkán kinyújtom! Ha melegben dolgozunk vele, megolvad a margarin a tésztábában és lággyá, ragadóssá válik a tészta! Ilyenkor érdemes kisebb adagokat kivenni a h?t?b?l, nyújtani, kiszúrni süt?be tenni. Remélem legközelebb sikerül!:)) Szintia

Törölt felhasználó

Elkészitettem,els? nap nagyon mérges voltam mert egy kemény szétporladó keksz félét kaptam :-/ aztán mára maradt 5 db de azt mintha más sütötte volna puha és omlós lett,és nagyon finom. Köszönöm

Szintia

Kedves Hajni! A linzernek kifejezetten jót tesz, ha lezárt dobozban tároljuk legalább egy éjszakát! Fontos, hogy ne süssük túl, mert akkor tényleg kiszárad! Nem kell, hogy színt kapjon, s?t egy ici-picit nyersnek is t?nhet még, amikor már jó!;) Szintia

Törölt felhasználó

Kedves Szintia! Még délel?tt kisütöttem a linzereket, és dobozba rejtettem, de a párom megérezte az illatát és másnapra csak pár darab maradt...:) attól tartottam, hogy nem lesz jó, mert a darált diót darált mogyoróval helyettesítettem, de felesleges volt az aggodalom, mert nagyon finom lett! KÖSZÖNÖM!

Szintia

Nagyon örülök, hogy ízlett Szonja!:)) Nem érte meg a karácsonyt!;))

Törölt felhasználó

Neharagudjatok de en nem ertem,...Szonja azt irja a daralt diot daralt mogyoroval helyetesitette??....de a receptben sehol se latom a diot-mogyorot.....??? az igaz en is keszitek linzert dio vagy mogyoroval is de azert jo lenne ha nem kavarnank osze a recepteket es ez fokep fontos azok szamara akik kezdok vagy nem figyelnek...csak meganyit szolnak hoza nagyon jol lehet nyujtani sutopapiron es lehet lisztezni is .a papirt en soha nem nyujtom porcukoral nem szandekom senkit oktatni csak a tapasztalatom osztom meg udv. mindenkinek

Törölt felhasználó

Nekem nem sikerült egyáltalán szomi vagyok ennyit a receptröl . Szakadt szét az egész .

Törölt felhasználó

Nekem sem sikreült.ragad le a deszkara, esik szet,es a sütes közben morzsakra esik.hozza sem lehet erni

Törölt felhasználó

Hello köszönöm a receptet meglepetésnek szántam a süteményeket és nagyon bevállt most sütöttem életemben el?ször ! Nagyon jól sikerült és mindenki dicsérte ! Háromszoros mennyiségben csináltam és a diót kihagytam bel?le ! Margarin helyett Lira vajat használtam így tökéletes lett a tészta ! Karácsonyra nagyon jó lett ! Köszönöm .

Szintia

Örülök, hogy sikered volt vele Lajos!:))

Törölt felhasználó

Elképeszt?en jól sikerültek, ELS?RE! (pedig nem vagyok egy nagy sütitündér) 26-án kapta meg az illet?, 27re semmi sem marad bel?lük. Igaz, csak 15 db jött ki, bár lehet nagyobbak voltak a formáim a kelleténél.

Szintia

Örülök a sikerednek, ügyes vagy!:)

Törölt felhasználó

szia! most szeretnék el?ször linzert csinálni, de lenne egy kérdésem. a közepes h?fok kb hány °C-ot jelent? mert nekem ilyen °C kimutatós süt?m van. a második kérdés: a diót ki lehet hagyni bel?le? vagy mivel helyettesíthetem? (dióallergiám van) köszönöm a válaszodat! :)

Szintia

Kedves Panni! Ne haragudj a megkésett válaszomért! A diót én is gyakran kihagyom, mert a családom nem ugrál érte!;) Nem szükséges helyettesíteni! El?melegített süt?ben a fels? süt?sínen, 180°C-on süsd! (Nem kell, hogy színt kapjon, mert akkor már szárad!) Szintia

Törölt felhasználó

köszönöm a választ, mondjuk már megsütöttem :) dió helyett darált törökmogyorót tettem bele és 200 °C-on sütöttem, nagyon finom lett, köszi a receptet!

Szintia

Örülök, hogy ízlett!:))

Törölt felhasználó

Szia! A hétvégén megsütöttem.Rögtön dupla adagot készítettem,nekem már délutánra megpuhult!Estére pegig mind el is fogyott! Köszönöm a receptet!

Szintia

Én köszönöm a bizalmat, rögtön dupla adag!;)) Szintia

Törölt felhasználó

Kedves Szintia! Sosem sütöttem még linzert,pedig szeretek minden új receptet kipróbálni.Az idei majálison nyertem egy linzer formát a lepény süt? versenyen,gondoltam kipróbálom.A te receptedet választottam és nem bántam meg.Szinte pillanatok alatt elfogyott,de egyet megmenekítettem,most azt majszolom.

Szintia

:))

Törölt felhasználó

Szia, Ez egy tök jó recept. Ha annyit hozzátehetek, akkor süt?por nem fontos, mert anélkül is tök fincsi és puha lesz . Én simán 30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, és 2 tojássárgájával +citromhéjb?l szoktam csinálni. 30 dkg lisztb?l pedig leveszem a dió, mandula mennyiségét, ha akarom. Nem lehet elhibázni. Ha szereti valaki a sajtos kekszet, akkor feltétlen próbálja ki a sajtosat. 10 dkg sajt+20 dkg liszt, a többi ugyan az.

Szintia

Ezt a sajtosat kipróbálom, köszi az ötletet!;)) Szintia

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

HETI MENÜ: házias fogások, amelyektől egy balatoni nyaralóban érzed magad

Lecsó kolbásszal, rántott hekk, főtt kukorica, lángos sok tejföllel vagy ducira töltött töltött paprika? Csupa-csupa nyári fogást hoztunk, amelyek a nagyi nyaralójában levő rezsón is simán összedobhatók! Ha pedig nem utaztok idén, legalább ezekkel a receptekkel nosztalgiázzatok! Finom lesz, ígérjük...főzzetek velünk jövő héten is!