Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Levendulás cupcake

Levendulás cupcake
Levendulás cupcake
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy sima cupcake alapreceptet tuningoltam kicsit levendulásra. Sima cukor helyett a korábban készített levendulás porcukrot használtam, melyhez kb. 2 hétig befőttes üvegben rétegeztem a cukrot és levendulát, majd ledaráltam. Isteni aroma, imádom.

Díszítésként csillámport, cukorvirágot és muffin gyűrűt használtam.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

Krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A lágy vajat elkeverjük a levendulás porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat, és simára keverjük.
  2. Apránként hozzáadjuk a lisztet, sütőport, és tovább keverjük. Simára.
  3. Papírformába adagoljuk, 1 formába 1 evőkanálnyit. Aranybarnára sütjük.

Krémhez

  1. A lágy vajat habosra keverjük a porcukor egyik felével, hozzáadunk 2 ek vizet, jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a porcukor másik felét.
  2. A krém összeállítását követően habzsákba töltjük, és a kihűlt cupcake tetejére nyomjuk, majd tetszés szerint díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 423
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

LevendulaVarázslat

Mióta szakács: 2016.07.20.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, Valentin-nap
nehézség: közepes
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

levendulás mufifn

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1111
vaj 15 dkg
porcukor 0.75 bögre
tojás 3 db
finomliszt 1 bögre
sütőpor 0.5 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 15 dkg
porcukor 25 dkg
víz 2 ek