r
Nosalty Logó

A kürtős - Nemnagykunszttól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nemnagykunszt
A kürtős - Nemnagykunszttól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A megkenéséhez

Összesen 637 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A megkenéséhez

Összesen 3819 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A megkenéséhez

Összesen 290 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    506.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 637 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.9 g

Zsír

  • Összesen
    123.4 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    835 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3041.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    537 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    945 mg
  • Nátrium
    1173 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    585.2 g
  • Cukor
    198 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1052 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    445 micro
  • Kolin:
    533 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1034 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    207 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    796 micro
Összesen 3819 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 290 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A megkenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Fogjunk egy mély keverőtálat és szitáljuk bele a lisztet. Tegyük bele a cukrot, sót, vaníliás cukrot, tojást + tojássárgáját.
  2. A mikróban melegítsük meg a tejet, keverjük bele az 1 tk porcukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt, várjuk meg, míg felfut.
  3. Olvasszuk meg a vajat a mikróban és borítsuk a tésztához, öntsük bele a felfutott élesztőt és alaposan gyúrjuk meg, míg egy rugalmas állagot el nem érünk. Akkor jó, ha nem tapad már oda az edény falához. Ha kész, tegyük félre kelni 30 perce, takarjuk le konyharuhával.
  4. Szükségünk van 4-6 db 0,5 literes sörösdobozra. A sör megivásához kérjünk segítséget :), majdöblítsük ki a dobozokat és bugyoláljuk be őket alufóliába.
  5. Haa tészta megkelt, akkor nyújtsuk ki nagyon hosszúkás alakúra, 0,5 cm vastagra, majd vágjuk fel hosszúkás csíkokra, 2-3 cm szélesekre.
  6. Olvasszunk ismét teavajat a mikróban. A felolvasztott vajba mártsunk szilikonecsetet, és kenjük be a sörösdobozokon a fóliát.
  7. A tésztát csigavonalban tekerjük a dobozokra úgy, hogy közben ne maradjon közöttük rés. Az első doboznál kiderül, hogy elég hosszú-e a tésztánk, ha szükséges, akkor toldjuk össze kettesével.
  8. A nyújtódeszkán kicsit hengergessük meg a felcsavart tésztát, hogy kilapuljon.
  9. Verjük fel a megmaradt tojásfehérjét + 1 egész tojással. Egy lapos tányérba borítsunk kristálycukrot.
  10. Kenjük meg a tésztát olvasztott vajjal, aztán a tojással is, majd végül forgassuk cukorba.
  11. Állítva helyezzük őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe és előmelegített sütőben addig süssük, míg rá nem karamellizálódik a cukor.
  12. Ha kész, akkor hagyjuk kicsit kihűlni, mert könnyebben lejöna dobozról.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 88562
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 19.

Ajánló

Kész. Persze, okosabb vagy megint. Tudom, mondjad csak: - Ez akkor a legjobb, ha szabad tűzön parázs felett sül. Be kell szerezni hozzá valamilyen vásárban kalácssütő fát és azon kell sütni! Tudod mit? Igazad van. Télleg szabad tűzön kellene sütni, de a kalácssütő fáért tök felesleges rohangálni. Meg akkor ugye, nem lenne ok az ivásra. Ez a sörösdobozos okosság szabad tűznél is oké, csak rá kell húzni nyársra. Ennyi. Ja, meg ha már ennyire okos vagy, akkor jobb helyeken ezt zsírral kenegetik és nem vajjal. Hagyd egy kicsit kihűlni, mielőtt leerőltetnéd a dobozról, mert úgy könnyebben lejön.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A kürtős - Nemnagykunszttól
nemnagykunszt 44 recept

Jól megfigyelhető a filmiparban, hogy hálivúdi szuperprodukciók esetén, a határozott névelővel kezdődő és max 1 szavas címűek nagy többségükben thriller, psziho-krimi, vagy horror tematikájúak. Például: A gömb, Az átok, A barlang, A kör, Az esemény, A dolog, stb. Természetesen A kürtő sem lóg ki a sorból. A rendező egy fiatal, közép-európai elsőfilmes. Ismert, de mostanában kis szerepeket játszó színészek. A helyszín embert próbáló. Amerre a szem ellát, csak vakító, fehér por. A levegő forró, szinte áthatolhatatlan, párával teli. Édeskés íz terjeng, az eredete nem ismert, de a hátborzongató háttérzajok miatt nem is ajánlatos utánanézni. Buborékoló hang elegyedik egy mélyről jövő morajjal, mely egyre hangosabb. Úgy érezzük, mintha egy láthatatlan, ragacsos kéz érintene meg bennünket. A kezdőképen először egy, aztán ahogy a látószög kiszélesedik, egyre több kürtőt láthatunk. Vajon mit rejtenek? A látvány leginkább ahhoz hasonló, mintha számtalan termeszvár sorakozna az égre meredve katonás rendben. A felszínük azonban fényes, olajos, de egyben kristályos csillogású… aztán hirtelen a magasba lövell egy gőzoszlop, nem ismerve kegyelmet. Mindenkit megéget, aki csak a közelbe merészkedik. Perzselő a forróság, így hát várni kell… Ezért mindenki vár… és bekap egy sört, dobozossssat. Ésmivelhogy ez nem hálivúd, hanem a Kárpát-medence, ebből kifolyólag nem is thriller, hanem egy édes vígjáték, de nem csöpögős. Ha jól megnézzük a helyszínt, akkor ez a konyha, és a fojtogató kéz a sajátunk. Ráragadt a tészta, amit gyúrunk, miközben kicsit morgunk, mer’ gyöngyözik a homlokunk, mint újgazdag gyerek anyu ékszerdobozában. Na. Süssünk kalácsot, tetszeni fog, mert ha nő vagy, akkor végre be tudod vonni a párodat egy konyhai műveletbe, segíteni fog, és együtt készíthettek el egy receptet, ami olyan „romi” (pf, „romi”? ezmiez? max egy szilikonmaca mondhatná ezt sümegen:) olyan ari ez a lovagi vár-romi)… még ha ez a segítség ki is merül majd a sörivásban…, ha férfi vagy, akkor meg azért fog tetszeni, mert sörözhetsz, kell, sőt kötelező. Fogj egy mély keverőtálat és szitálj bele 50 dkg finomlisztet. Tegyél bele 3 púpozott evőkanál porcukrot, 0,5 kávéskanál sót, üss bele 1 db egész tojást + 1db tojás sárgáját, a fehérjét tedd félre. Mehet bele 1 zacskó vaníliás cukor. 3 dl tejben keverj el 1 teáskanál cukrot, langyosítsd fel mikróban, morzsolj bele 3 dkg élesztőt, várd meg, míg felfut, és öntsd a keverőtálba. Olvassz fel a mikróban 6-7 dkg teavajat és ezt is öntsd a többi hozzávalóhoz. Most alaposan gyúrd össze. Egy rugalmas, cipó formájú tésztát kell kapnod, ami nem ragad az edény falához (ha túlságosan ragacsos, akkor liszttel, ha túl száraz, akkor egy kis tejjel tudsz rajta segíteni). Takard le, és hagyd kelni 30 percet. Addig igyatok meg 4 dobozos sört, 0,5 litereset. Lehet hatot is. Öblítsd ki a dobozokat, csöpögtesd ki belőlük a vizet, és tekerd őket alufóliába. Ha nem vagy sörivó, mint ahogy én sem - nyugi nem vagyok beteg, csak jobban vonzódom a borhoz -, akkor menj el anyádhoz. De télleg! Nézz a szemébe és mondd ki ezeket a varázsszavakat: - Anyu! Igazad volt! Ne haragudj, amiért egész gyerekkoromban kinevettelek, kamasz koromban pedig beszólogattam. Beszólogattam, hogy: „Minek rakosgatsz el marhaságokat, mindek gyűjtögeted a Bip-es flakonokat, kupakokat, vécépapír gurigákat?” Hiába mondogattad mindig, hogy majd technikaórán, amikor a tanító néni kéri, mekkora májer leszek, mert én tudok majd vinni, vagy ha nem kéri, akkor majd meglátom, hogy majd csak jó lesz valamire. De én csak nevettem. Anyu! Igazad volt! Most jó lenne valamire! Elkérhetem a vécépapír gurigákat? Anyukád könnyes szemmel átölel, megbocsájt mindenért előre is, olyan dolgokért, amiket még el sem követtél, és ad 6-8 db gurigát. Na, bandukolj lehajtott fejjel haza, és csomagold be ezeket alufóliába, te anyaszomorító. A tésztát nyújtsd ki kb 0,5 cm vastag, hosszúkás alakúra. Késsel vágj belőle ujjnyi vastag csíkokat. Azért, hogy teljesen körbeérje a sörösdobozt én kettesével összetoldottam őket, de ha vécépapír gurigákat használsz, lehet, hogy erre nincs is szükség. Az elsőnél próbáld ki, aztán meglátod. Olvassz fel a mikróban teavajat, fogj egy szilikonecsetet, vagy egy tiszta festőecset is megteszi, kend meg vele az alufóliába bugyolált dobozokat. Tekerd fel a csíkokat csigavonalban (ezmeginmi? csigavonal? a csiga vonala egy nyálkás egyenes dzsuva, marhára nem spirálszerű valami, pláne nem egy kulinárium vagy mi, illetve de, de csak francba.. mindegy) a dobozra úgy, hogy összeérjenek, ne legyen köztük rés. Most hengergesd meg az egészet a nyújtódeszkán, hogy kilapuljon kicsit a tészta. Fogd a félrerakott tojásfehérjét, üss hozzá egy egész tojást, verd fel egy kicsit. Kend meg vele, aztán kend meg olvasztott vajjal is. Önts kristálycukrot egy lapos tálba, vagy tálcára, forgasd meg benne alaposan a most már kürtő alakú okosságot. Egy tepsibe tegyél sütőpapírt, és állítsd bele a teremtményeidet. Hagyj közöttük helyet. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Told be a tepsit és süsd addig, amíg a cukor karamellizálódik. Ha kész, vedd ki, és még úgy, melegen, forgasd meg ismét cukorban, vagy darált dió+cukorban, vagy fahéj+cukorban.

Hozzászólások (28)

Törölt felhasználó

Hali! Na a sör megivásához nem kell ma segítség úgy t?nik.Gyártottam nemrég fasírtot az exem kérésére amit amúgy nem nagyon szeretek,de éhes voltam és betoltam párat.Hát majd meg deglek olyan szomjas vagyok azóta.A harmadik sört pukkantottam az el?bb.Na jó hat tuti nem lesz bel?le,annyi nem fér belém.Most,hogy olvastam a recepted kibányásztam az üres dobozokat a szemétb?l!:)Sosem jutott volna eszembe ez a megoldás magamtól!/igaz n? vok,meg sz?ke/Szóval a napokban akkor sörözni fogok,és ha megvan a doboz létszám akkor elkészítem a recepted ami tetszik így els? blikkre.köszi üdv Csató

nemnagykunszt

wow. Büszke vagyok rád! Fasírt+3 sör?, az kemény:) irigykedem nagyon:) Ha megvagy kíváncsi vagyok, hogy hogyan sikerült. Üdv

Tmea

Oké. Én is írok. Általában - 99% - verseket. Azt tudni szokták rólam, hogy nem olvasok prózát. Általában soha - 99%-, mert az els? 2-3 mondat után halálra unom magam t?lük. Szemeztem már a sztoriaiddal, de a fent említett okok miatt nem mentem neki egyiknek sem. Most valahogy rámjött. Hát...nem csak hogy végig olvastam, de remekül szórakoztam közben! Komolyan mondom, olyan gördülékenyen fogalmazol, mint kürtöskalács pörgése a szabadt?zön. Le a kalappal! Egyébként már van egy rakás energiaitalos dobozom. Én neeem...?. ? szereti. A sört utáljuk. Mindketten. A kürtöskalácsot meg szeretjük. Szerintem mind a 4-en. Már régóta készülök, csak vártam a f?tésszezont. Cserépkályha. Tudod a kelesztés miatt. Hangulatosabb, mint nyáron. Na, majd beszámolok, ha nekirugaszkodtam életem els? kürt?sének...:-) Minden jót! Tímea

nemnagykunszt

Kedves Tímea! Köszönöm:), kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz. Én megvárnám, míg a cserépkályhában megmarad a parázs és tuti azon csinálnám. Enerdzsidrinkes doboz fel egy nyársra és pörgetni. hajrá

Tmea

Nem is rossz ötlet... mennyi id? alatt sül meg szerinted egy nyárson?

nemnagykunszt

háát, ha a parázs okés, akkor sztem 10 max 15 perc

Tmea

Oksza, köszi szépen! Majd beszámolok róla, milyen lett, amikor m?sorra t?z-öm! :-)

Mongi

Köszi a receptet. Finom lett! Csak egy kicsit deformált, ugyanis félig lecsúszott a sörösdobozról.A lányom szerint úgy néz ki mint a termesz vár. Mire kell figyelni, hogy a helyén maradjon a drága. Üdv

nemnagykunszt

Szia! Próbáld így: a dobozt a lekenés után vízszintesen tartsd. Csigavonalban kell rátekerni szorosan a tésztát. A nyújtódeszkán kicsit meg kell sodorni, így teljesen rálapul, aztán a tenyerembe szoktam állítani óvatosan, és ha még mindig csúszkál, akkor a legfels? sprilál csigavonalat keresztben áthúzom a tetején és jól hozzányomkodom a másik oldalához. Ez a rész kicsit jobban megsül majd és nem lesz kürt?skalács állagú, hanem ropogni fog, de ha kész akkor letöröd róla, ha zavar. Ezt akkor szoktam csinálni, ha vécépapírgurigán sül, mert annak jóval kisebb az átmér?je, mint a sörösdoboznak. Ha nem sikerül, akkor süssd fektetve, de úgy forgatni kell. Remélem sikerül :)

Törölt felhasználó

Helló! Rögtön kipróbáltam a receptet, de nekem is a tepsi aljában kötött ki a tészta nagy része....:o( Azért az átsült részeket megettük és finom volt.... A férjem pedig külön örült, hogy 5 sört is meg kell innia. Sajnos hirtelen csak ennyi volt otthon, bár pontosan 6-ra lett volna elég a tészta... Köszi a receptet!

nemnagykunszt

:(, nem tudom mi lehet a gond, a leírt keresztbe "átköt?s" módszerrel, még a vécépapírgurigán is rajta marad. Hétvégén úgy is rendelésem van erre, meg croira is. Elkészítem és és készítek róla a feltekerésr?l egy step by step verziót Üdv

Szeva

Kedves Micmo! Legközelebb a hengereket csak lehelet vékonyan kend meg, mert ezért csúszik le. Üdv: Éva

Törölt felhasználó

Üdvözlök Mindenkit! Megpróbálkoztam a kalács sütésével, bevetettem minden technikát amit ajánlottatok, mégis lecsúszott a tészta. Kétszer is bepróbálkoztam, sajnos mindkétszer ugyanaz a végeredmény. Másodjára bet?r?l-bet?re igyekeztem azt tenni ami le volt írva. Ízre finom volt, csak nem esztétikus :( Minden jót, Judit

nemnagykunszt

Kedves Judit! Sajnálom. Hétvégén újra készítenem kell. Megnézem mi lehet a gond. Azt gyanítom, hogy sok lehet a vaj a guriga megkenésekor. Írni fogok a fejleményekr?l. Üdv Nemnagykunszt

Törölt felhasználó

Kedves Nemnagykunszt, nyugodj meg, valószín?leg nálam a baj. A hétvégén újból próbáltam kürtöskalácsot sütni, más tésztából. Az is lecsúszott. Úgy gondolom, nem a vajazási technikámmal van baj, mert a másik tésztánál már alig használtam a vajat. Arra gondoltam, hogy gyakorlatlan vagyok a kürtöskalács terén. Most, az elkövetkez? hétvégén kisebb gurigákra tekerem rá, a még vékonyabbra nyújtott tésztát. Nem adom fel!!!! meg akarom rándítani a jól sikerült kalács után a vállam, és azt akarom mondani a családomnak, hogy...cö...nem nagy kunszt...!!!!! :D A beszámoló nem marad el. Üdv, Judit

Törölt felhasználó

Csak egy tipp. Probaljatok feltekeres utan a teszta ket veget a tekercs ala dugni, kicsit össze is lehet nyomkodni azt a reszt, akkor nem fog szetcsuszni, meg lecsuszni meg ilyesmi. A lenyeg hogy a vegek ne maradjanak szabadon.

ditte32

Megcsináltam, isteni lett! Egy ici-picit talán megrogyott, de annyi belefér!

Törölt felhasználó

Egy kicsivel több zsiradékkal gyúrtam össze a tésztát Szerintem legjobb a (csibe zsír) nem tapadt a kelsztö edény falára. ezért kipróbáltam hogy nem kentem be a fóliát vajjal és így tökéletesen rajta maradt a formán nem csúszott le. És a tésztát sem kentem meg vajjal hanem azonnal a tojást kentem pár perc után meg forgattam a cukorba. A cukorba tettem vaníliás cukrot és egy kicsi fahéjat és nagyon tökéletes lett Üdv

kuckuli

kedvet kaptam a kürtös kalácshoz --- még nem sütöttem --de arra gondolok, hogy a sörös dobozokat ráteszem egy hosszú nyárs t?re, keresztben a tepsire --így talán nem csúszik le --.na majd kipróbálom :))

Törölt felhasználó

Sziasztok! Én is kipróbáltam és jelentem, tökéletesen sikerült! SZerintem annyi csak a titka, hogy szorosan kell feltekerni a dobozra és én feltekerés el?tt a tésztát semmivel sem kentem meg (se vaj, se tojás), csak úgy nyersen tekertem föl és utána forgattam meg cukorban és már mentek is be a süt?be. Egy kis ideig állítva, végül elfektetve sütöttem ?ket. Egy icipicit megnyomódott az egyik oldaluk, de szépek maradtak és nagyon-nagyon finomak!!! Köszönöm, hogy megosztottad ezt a receptet, nemnagykunszt!

Rumiszivi

Kedves Nemnagykunszt, A szívem csücske lettél :D, beloptad magad a szívembe :D, nem tudok eléggé hálás lenni Neked ezért a receptért :))), boldog vagyok, mert az els? kürt?skalácsom, amit a Te recepted alapján készítettem, naaaaagyooooon fiiiiiiiinoooooom és tutira állítom, hogy nem ez lesz az utolsó, mert ilyen jót még sehol se ettem. (Fahéjas porcukorban még forrón meghempergettem, nyami :), 6 dobozra tekertem fel s?t még a habrolós formáimra is maradt, pontosan 5 darabra.) Ezer köszönet és hála, hogy feltetted és ....hálám örökké üldözni fog.....nem tudok már mit mondani...... Próbáljátok ki!!!!!, mindenki!!! Szia :)))

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon szeretem a kürt?s kalácsot, de olyan drága, hogy megvenni nem tudom.. Örültem,mikor rátaláltam a receptedre, egyb?l ki is próbáltam :) És hát fantasztikusan sikerült! Nem csúszott le a dobozról, szépen egyben maradt :) Nem sima cukorban,hanem fahéjas cukorban, és darált dióban forgattam meg ?ket, és elképeszt?en finom lett :) agyon köszönöm a receptet :) Mellékelten mutatok képet a kész m?r?l :) (csak mert majdnem minden alkotásról teszek fel képet, ez sem maradhatott ki :) ) https://www.facebook.com/photo.php?fbid=488931701121041&set=a.231057720241775.74227.100000126475813&type=1&theater

Törölt felhasználó

Osszejottek a sorosdobozok és a mult héten kiprobaltm a receptet.Nagyon finom lett.Hát bevallom nekem is kicsit megrogyott,pedig nem vagyok mai gyerek.Kett? viszont,szinte kifogástalanul sult meg.Nem is mondtak volna ,hogy sorosdobozon,sut?ben sült.Szerintem a megkent sörösdoboz a b?nös,vagy esetleg vékonyabb legyen a tészta?Ha nincs megkenve esetleg ráragadhat?A teszta súlya viszont akkor is lehúzza.Na,mindegy ,száz szónak is egy a vége.Finom lett az a lényeg aztán a gyakorlat majd csak rávezet,hogy ,hogyan is lehetne a csuszamlást elkerülni:-)Koszi a receptet!

dombinori

Szia nemnagykunszt, Ez egy istenkirály recept. Én üveg poharakat vontam be fóliával és úgy tettem rá a tésztát. Mind nagyon szép lett! És még milyen finom...köszi, hogy föltöltötted, minden így jó, ahogy le van írva benne. üdv, Nóri

Törölt felhasználó

Koszonom a receptet,a folias dobozok nagyon nagy otlet.Elkeszitettem,finom es szep lett.

Hozzávalók

A tésztához

A megkenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.