Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplipüré Gonoszka konyhájából

Krumplipüré Gonoszka konyhájából
Krumplipüré Gonoszka konyhájából
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A karácsonyi főfogás borjú fehérpecsenye volt Wellington módra. Ahhoz készítettem ezt a köretet, és tejfölös-fokhagymás-ecetes uborkasalátát.

hozzávalók / 4 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük.
  2. Ha megfőtt leöntjük róla a levet, és forrón krumplinyomóval összetörjük. Állandóan kevergetve hozzáöntjük a tejet, majd hozzáadjuk a vajat. Ha a vaj is elolvadt benne, ha kell utánasózunk.
  3. Forrón tálaljuk köretként. 
  • elkészítettem: 150 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 43 595
elküldve: 4
receptkönyvben: 177
elkészítve: 40/41
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

burgonyapüré, krumpliköret, tört vajas krumplipüré

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

terranova56
terranova56 Fri, 2017-03-03 19:51

A legegyszerűbb krumplipüré, néha én is szoktam variálni, de mindig visszatérek ehhez
Nem fedi el a köret mellé készített húst
üdv:Ticcsi

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Fri, 2017-03-03 20:42

Kedves Ticcsi! Köszönöm szépen! Igen, ez így van! Lehet variálni, de ennél egyszerűbb, gyorsabb, és jobb nincs! Szép estét kívánok! Üdvözlettel: Kinga

Balogh Etelka
Balogh Etelka Wed, 2013-01-02 16:25

A pürét én is forró tejjel higítom, és egy kis szercsendiót reszlek bele.űdvözlettel Etelka

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Wed, 2013-01-02 16:53

Mi nem szeretjük a szerecsendiót a krumplipürébe, ezért nem teszek bele, és mindig hideg tejjel engedem fel. Így is tökéletes, legalább is nekünk. Ahány ház annyi szokás, mondja a mondás. Üdvözlettel:Kinga

Marietta72
Marietta72 Sun, 2012-12-30 14:16

A vajat és a tejet szintén ajánlott felmelegítve hozzáadni, sokkal krémesebb, lágyabb lesz.

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Sun, 2012-12-30 15:01

Nekem a Nagymamám, és az Édesanyám is mindig így készítette. A mi családunk így szerette meg, és így készítjük el. Így is krémes egyébként. A tej mennyiségével szoktunk variálni, hogy hígabb, vagy keményebb legyen. De köszönöm s tanácsokat, majd lehet kipróbálom úgy is, hátha nekünk is bejön. Üdvözlettel:Kinga

Corra
Corra Sun, 2012-12-30 09:54

:) Nagyon szeretem a krumplipürét, mondjuk jóval több vaj sem rontja el:), vagy ha van otthon kis maradék habtejszín a tej mellett/helyett..... máskor csipet szerecsendió, karácsonyi asztalon csipet fahéj is nagyon fel tudja dobni:)

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Sun, 2012-12-30 15:03

Neked is köszönöm a tippeket, és úgyanazt tudom mondani, mint Marietta72-nek. Üdvözlettel:Kinga

236
burgonya 1 kg
tej 3 dl
vaj 2 ek
0 ízlés szerint