Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumpligombóc pirítva

Krumpligombóc pirítva
Krumpligombóc pirítva
35 perc / főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor anyummal vadast készítünk, mindig több gombóc készül hozzá, mert ha elfogy a főétel - jöhetnek a pirított gombóckáink! Általában "nasiként" készítjük, nálunk mindenki így is szereti! :D

hozzávalók / 5 adag

A gombóchoz

A sütéshez

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük és áttörjük, majd a liszttel, tojással, és 1 ek olajjal összedolgozzuk.
  2. Gombócokat formálunk belőle, és forró sós vízben kifőzzük.
  3. Ha kihűltek, egy lábosban olajat hevítünk, a gombócokat kis szeletekre vágjuk, és megpirítjuk.
  4. Tejföllel, majonézzel tálaljuk.


 

  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 16 212
elküldve: 1
receptkönyvben: 269
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

burgonyagombóc, pirított krumpligombóc

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pgabor87
pgabor87 Thu, 2014-05-08 23:19

senki ne csinalja meg 20dkg liszttel, mert katasztrofalis eredmenye lesz. minimum 40dkg kell!!

pgabor87
pgabor87 Wed, 2014-05-07 21:31

Ha fél kiló krumplival csinálom, nem 10dkg liszt kellene hozzá?

szeag
Sz. Ági / szeag Tue, 2013-07-02 06:11

NNNagyon finom! Kedvenc köretünk. Bár, ünnepi alkalmakra készül csak, merthogy elég időigényes kifőzögetni, megsütogetni. Nem annyi elkészíteni, mint egy krumplipürét, de megéri a fáradságot.

Kyngu
Kynga / Kyngu Wed, 2013-07-03 15:13

Szia! :) Az nem baj, ha csak ünnepi alkalmakra készül, így legalább nem fogjátok megunni! :) Szerintem is nagyon finom, nálunk is hamar elfogy! :))

Orsy20
Orsy21 / Orsy20 Sat, 2013-02-09 13:26

Ma próbálom ki a pirított verziót, a gombócot már kipróbáltam, és istennni:)) Nagyon szeretjük! Köszönöm a receptet!

Orsy20
Orsy21 / Orsy20 Thu, 2013-03-21 15:22

Szia:) Köszi. Így igaz, főleg, hogy tejföl függő vagyok:) Nagyon finom lett, azt hiszem gyakran fogom készíteni:)

novakheni
novakheni Tue, 2012-05-29 15:19

Mi ebédre paradicsommártással esszük a krumplisgombócot és ha marad én vacsorára meg szoktam ugyanígy pirítani és ütök rá tojást. Fejes salátával az igazi! Nyami. Kipróbálom ezt a receptet, mert anyukám saccra csinálja a gombócot, így nehéz megtanulnom.

Kyngu
Kynga / Kyngu Tue, 2012-05-29 19:37

Szia! Hát igen, az anyukák már csak ilyenek... :) Nem is mérnek semmit, hanem már fejből csak úgy megy az egész főzés! Nekem ez nagyon egyszerű recept így, érdemes kipróbálni. Viszont a te módszered szerint nem kóstoltam, nagyon jól hangzik, lehet legközelebb kipróbálom! :)

Föfi Kata
Föfi Kata Fri, 2011-12-09 22:12

Ezt a kifőtt gombócot mi bableveshez esszük, de ha marad, ugyanígy megsütjük és tejföllel és/vagy túróval esszük. Jó kis "tömős" ebéd, de mi nagyon szeretjük.

NessaF
NessaF Thu, 2011-12-08 17:03

hát, mi ezt főételnek esszük, gombócformára hagyva, alul felül jó pirosra sütve. Ez a krumplisgombóc, a kedvencem. Tejfölbe és reszelt sajtba mártogatjuk, egy tepsivel meg tudnék enni belőle....

Kyngu
Kynga / Kyngu Thu, 2011-12-08 17:13

Én is nagyon szeretem - nem marad belőle a végén egy kis darab sem! :):) Egyszerű és finom!!!! :)

Amurath
Nyulas / Amurath Thu, 2011-12-08 16:53

Nálunk is a maradék gombócból szokott ez az étel elkészülni, és akkor az igazi, amikor jó ropogósra pirul! :-) Nagyon fincsi! Zsuzsa

Kyngu
Kynga / Kyngu Thu, 2011-12-08 16:57

Szia! Igen, ez már szinte kihagyhatatlan és ahhoz képest, h "maradék" nagyon finom úgy ropogósan! :)

676
burgonya 1 kg
finomliszt 20 dkg
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
tojás 1 db
napraforgó olaj 2 dl
tejföl 150 g
majonéz 5 teáskanál