Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémmel töltött kakaós keksz

Krémmel töltött kakaós keksz
Krémmel töltött kakaós keksz
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Négy édesszájú unokám van! Gondolom, ez mindent elmond. Végre rátaláltam erre a finomságra, kissé átalakítottam, és azóta nem gond, hogy mi legyen a "rágcsa". De meglepő módon a család férfi tagjai is hirtelen "édesszájúak" lettek. Nagy kedvenc az egész családban most már.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

ajánlat

Ajánlom vendégvárónak is, mert előre elkészíthető, és hosszabb ideig is eláll.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk (lágyabb tésztát kapunk), és kettévesszük.
  2. Az egyikbe belegyúrjuk a kakaót.
  3. Pihentetés nélkül egyenként 2 mm vastagra kinyújtjuk a cipókat, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. (Én pihentettem egy fél órát hűtőben, könnyebb volt dolgozni a tésztával.)
  4. Gáztepsibe rakva előmelegített sütőben kisütjük. (Amikor kezd a széle színeződni, vegyük ki. (Én a tepsibe hagytam kihűlni is.)
  5. Ezután a krémet készítjük el. (Újabban ezt előre megcsinálom.) A krémhez valókat, kivéve a margarint, sűrű krémmé főzzük. Először a tojásokat kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és a tejet. Levesszük a tűzről, és még melegen belekavarjuk a margarint. Amikor kezd hűlni a krém, robotgéppel habosra keverjük.
  6. Ezzel a krémmel ragasztunk össze egy barna és egy világos kekszet. Ezt akár habzsákkal is végezhetjük. Jó, ha pár órát áll, és már fogyasztható is. Tölthetjük más krémmel vagy lekvárral. (Kipróbáltam, úgy is nagy sikere van.)
  7. A végén csokit vagy tortabevonót csorgatunk a sütikre díszítésként, de az egyik korongot be is vonhatjuk csokimázzal. Kb. 60 db lesz belőle. (Mi már dupla adagot sütünk.)
  8. Ráadásként egy nagyon egyszerű csokimáz recept:  a vajat a porcukorral állandó kavargatás közben felfőzzük. 1-2 perc után a tűzről levéve, keményítőt kavarunk hozzá, majd a kakaót is, és ráöntjük a hideg tejet. Jól össze kavarjuk, és azonnal használjuk fel, mert gyorsan dermed, de NEM TÖRIK. Ezt a mázt torta bevonására is használhatjuk, nagyon jó vele dolgozni és finom!

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: gáztepsi cm
  • elkészítettem: 18 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 737
elküldve: 0
receptkönyvben: 241
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Mamacica

Mióta szakács: 2010.08.18.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

hamis pilótakeksz, krémes kakaós keksz

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Makka
Makka / Makka Tue, 2011-04-12 08:47

Szia!

Jól néz ki, olyan mint a Néró a cukikban:)
Annyit szeretnék kérdezni, hogy a krémhez mennyi kakaó kerül és az cukrozatlan? Mert nem látom sajnos a krém összetevői közt, de a leírásban szerepel.

Köszönöm:

Hajna

mamacica
Mamacica / mamacica Tue, 2011-04-12 09:06

Bocs, tényleg külön nem említettem, de ízlés dolga, ki mennyit tesz bele, na meg függ a kakaótól is, én nagyon szeretem a holland kakaót, abból kb egy ek.-al szoktam a krémbe tenni, jó az íze és a színe is.A krém főzése közben arra vigyázz, hogy tényleg sűrűre főzd, majd a margarin még úgyis lágyít az állagán, de jól dermed és igazán finom lesz a krém . Természetesen a cukrozatlan kakaót használom.Remélem kedvet kaptál a kipróbáláshoz, szerintem nagyon egyszerű és kiadós süti, ami ráadásul még tényleg finom is.

mamacica
Mamacica / mamacica Tue, 2011-04-12 08:17

Igen, összeragasztva kb. 60 db lesz belőle, függ a pogácsa szaggató méretétől is. Volt, már, hogy kis talpas pohárral szaggattam, mert talán az a leg ideálisabb méret, vagy csak még én nem találtam meg a pogácsa szaggatók közül a legmegfelelőbbet. Sok sikert kívánok a sütihez, biztos lehetsz a sikerben! Üdv. mamacica

Brea
Rea / Brea Mon, 2011-04-11 18:40

Lehet hogy hülye kérdés, de a 60 már összeragasztva értendő, vagy még előtte? Bocsánat ha csak nekem nem egyértelmű :)
Köszönöm! Meg fogom sütni lánykám szülinapi bulijára a hétvégére.
Rea

mamacica
Mamacica / mamacica Mon, 2011-04-11 17:39

Örülök, hogy elnyerte tetszésed, biztos vagyok benne, hogy nálatok is kedvenc lesz.
Üdv. mamacica

2003
finomliszt 50 dkg
porcukor 25 dkg
margarin 25 dkg
tojás 2 db
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 ek
citromhéj 1 citromból nyert
porcukor 20 dkg
tojás 2 db
finomliszt 3 evőkanál
tej 3 dl
margarin 15 dkg
vaj 8 dkg
porcukor 2 púpozott ek
étkezési keményítő 2 púpozott ek
cukrozatlan kakaópor 1 púpozott ek
tej 2 ek