r
Nosalty Logó

Kolbászos melegszendvics

DragAndi
Kolbászos melegszendvics
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

961
Kalória
37.6g
Fehérje
80.5g
Szénhidrát
54.7g
Zsír
162.4g
Víz
63.8g
Koleszterin
6.7g
Élelmi rost
13.7g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 961 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1923 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 250 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.6 g

Zsír

  • Összesen
    54.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1623.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    912 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    80.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    162.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 961 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.2 g

Zsír

  • Összesen
    109.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3247.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    596 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    563 mg
  • Nátrium
    1824 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    161 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    324.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 1923 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 250 kcal

Elkészítés

  1. Először előkészítjüka hozzávalókat. A hagymát a lehető legapróbbra vágjuk, és egy kevés zsírban üvegesre pároljuk, majd egy picit tovább pirítjukfolyamatos kevergetés mellett.
  2. Amikor kész, hozzáadjuka kb. fél cm-es kockákra vágott kolbászt. Ekkor már nem kell sokáig pirítani, max. 1 percig.
  3. A kenyérből szeleteket vágunk, azokat pedigfélbevágjuk. (Nekem ez 10 szelet lett.) Ezeketegy tepsire tesszük. Megkenjüktejföllel, és rátesszüka hagymás, kolbászos, meleg egyveleget.
  4. Végül a sajtot lereszeljük, és elosztjuk a kenyereken.
  5. Az egész mehet be a sütőbe, amit nem kell előmelegíteni. Grill funkció mellett nem középre kell betenni, hanem a legmagasabb helyre. Kb. 5-7 perc alatt elkészül. Akkor jó, amikor a sajt már elkezd "mozogni". :) Jó étvágyat mindenkinek!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 5 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Melegszendvicset szerettem volna készíteni, mert volt itthon nem túl friss kenyér. Megnéztem a recepteket, de egyik sem győzött meg, mert nem volt egyikhez sem megfelelő alapanyagom. Így kinyitottam a hűtőt, és nálam mindig van ez a pár alapanyag. Összedobtam, és nagy sikert aratott a páromnál. Még annyival lehetne kiegészíteni, hogy aki szereti a  fokhagymát, az a tejfölbe aprított, pirított formában teheti hozzá. 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...