r
Nosalty Logó

Kókuszos rúd maradék mézeskalácsból

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kókuszos rúd maradék mézeskalácsból
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 424 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 4238 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 441 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    3.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 424 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.9 g

Zsír

  • Összesen
    234.2 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2364.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    1625 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    470.1 g
  • Cukor
    150 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1370 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1342 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 4238 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    3.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 441 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Amézeskalácsot ledaráljuk, majd a vajjal és a tejjel összedolgozzuk.
  2. Tetszőlegesen formázzuk, majd megolvasztjuk a csokit a díszítéshez.
  3. Kedvünk szerint mártjuk csokiba, illetve hempergetjük a kókuszreszelékbe.
  4. Szerencsére jól lehet variálni, aki szeretné, mézeskalács morzsába is hempergetheti a csoki után. (Ízesíteni nem kellett a tésztát, de a csokiba személy szerint ajánlom a tejszínes mogyoró aromát, különlegesen finom tőle.)
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2985
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajnálatos módon a kapkodás miatt az idén nem lett olyan a mézeskalács, mint máskor. A nagy sietségben valamit nem jól csináltam, és nagyon kemény lett a süti, és később sem puhult meg. Ekkor jött a mentőötlet, hogy szilveszterre csináljunk belőle mignont, így nem vész kárba, és a gyerekeket is lefoglalta tüsténkedés. Élvezettel formázgatták, mártogatták, és szép nagy adag finomság lett belőle. A két gyerkőc pedig úgy kifáradt a munkában, hogy aznap már nem is ettek belőle, boldogan lepihentek, mert ők voltak az aznapi cukrászok.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!