Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszos ropogós

Kókuszos ropogós
Kókuszos ropogós
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy thai finomság készítése kapcsán megmaradt sok, finom kókuszreszelék, amit jobb időkben sem lenne szívem kidobni, hát még….
A kókuszgolyót ki nem állhatom, fagyihoz hideg volt. Valami ropogós, könnyűre vágytam, macerára viszont nem.  A jól bevált módszerhez folyamodtam: megnéztem, milyen alapanyagok voltak otthon. A felsorolt hozzávalókból látható az eredmény, és a végkifejlet is pont olyan, amilyennek akartam: nem túl édes, könnyű, ropogós, és nem elhanyagolható erénye az is, hogy sütési idővel együtt (az áztatási időt ide nem számítva) pontosan egy óra alatt készült el. 


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 180 C-ra előmelegítjük.
  2. Kivajazunk egy 40x40 cm-es sütőformát.
  3. Ledaráljuk a kekszet és a mandulát.
  4. Az összes hozzávalót egy keverőtálba öntjük, és kézi habverővel összekeverjük.
  5. A masszát a formába öntjük, kb. 50 percig, illetve addig sütjük, amíg aranybarna lesz, és a közepébe szúrt fogpiszkáló száraz marad.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x40 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 657
elküldve: 7
receptkönyvben: 309
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

modosa

Mióta szakács: 2009.05.31.
50 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kekszes-kókuszos süti

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

modosa
modosa / modosa Fri, 2011-04-01 17:38

Szívesen megmérem neked, de ne bajlódj vele, töltsd bele egy 2,5 dl-es csészébe/pohárba. Én is ezt csináltam, nem kell, hogy grammra stimmeljen a mennyiség. Gondolom bármilyen keksz jó, én még nem próbáltam mással. A győri teljes kiőrlésűt nagyon szeretjük, ár-érték arányban az a legfinomabb. üdv, Anikó

kicsicsibe
Kicsicsibe / kicsicsibe Fri, 2011-04-01 11:52

Azt megtudjátok mondani hogy a 2,5 dl kókuszreszelék hány dkg???
Amúgy nagyon tetszik a recept, főleg , hogy nincs benne liszt!!!!
Gondolom a győri keksz helyett a sima háztartási keksz is jó???!!!

modosa
modosa / modosa Wed, 2010-09-01 15:37

Kedves kicsicsibe!
Toncsi tökéletesen megválaszolta a kérdésedet, remélem így már egyértelmű! Köszi Toncsi :)
üdv, Anikó

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-09-01 13:02

Elnézést, hogy belekotyogok, csak segíteni szeretnék az értelmezésben. Egy csésze, azaz 2,5 dl kókuszreszeléket kell megáztatni 1 dl tejben. Ezt az 1 deci tejet az összesen fél liter tejből kell elvenni. Jó sütést!

kicsicsibe
Kicsicsibe / kicsicsibe Wed, 2010-09-01 12:07

kedves Modosa!

Azt írod, hogy "# 1 csésze (2,5 dl), 1 dl meleg tejben áztatott, leszűrt és kinyomkodott kókuszreszelék
# 2 csésze (0,5 l) tej (ebből 1 dl az áztatáshoz)"
Akkor összesen kell fél liter tej, vagy fél liter és még 2,5 l??

848
kókuszreszelék 20 dkg
barna cukor 10 dkg
tej 6 dl
keksz 10 dkg
mandula 5 dkg
vanília kivonat 1 kávéskanál
citromhéj 1 citromból nyert
tojás 4 db
vaj 5 dkg