Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszos keksz - gluténmentes

Kókuszos keksz  - gluténmentes
Kókuszos keksz  - gluténmentes
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy dr. Schär recept, nagyon finom, omlós keksz, nemcsak karácsonyra.
Ebből az adagból kb. 25 db lesz.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A tetejét bevonhatjuk még csokival, és a még puha csokiba kókuszreszeléket szórunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral, cukorral, vaníliás cukorral, a kókuszreszelékkel, és csipet sóval.
  2. Hozzáadjuk kis szeletekben a vajat és a tojást.
  3. Az egészet gyorsan összegyúrjuk, beletekerjük folpackba, és 1 órára a hűtőbe tesszük.
  4. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  5. Majd a tésztából hengert formázunk, és így szeleteljük a kekszeket (gyorsan, mert hamar megpuhul), majd ha szükséges, tenyerünkkel kiigazítjuk kör alakúra.
  6. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük őket (ne túl közelre, mert nőnek).
  7. Kb. 15 - 20 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 19 075
elküldve: 6
receptkönyvben: 199
elkészítve: 11/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gluténmentes kókuszos keksz

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hszandi
hszandi Sun, 2014-10-26 20:22

Kedves Cafika, ezer köszönet a receptért, nagyon jól sikerült a keksz! És margarinnal is működik (sajnos vajat nem ehetek). Vaníliás cukor helyett 2-3 ek. vanília aromájú rizstejet tettem bele. Azt hiszem így kicsit tovább kellett hűteni, hogy elég kemény legyen a feldaraboláshoz, de a lényeg, hogy a végeredmény szuper lett.
Hszandi

sandrabee
sandrabee Tue, 2013-06-04 15:53

Nagyon régen kerestem olyan GM kekszet, ami egyrészt könnyen, gyorsan elkészíthető, másrészt még 3-4 nap múltán is ehető, nem puhul/keményedik meg. Ez egy ilyen. :-) Én mondjuk a Schär liszt-mix helyett sima rizslisztből készítettem, illetve vaníiliás cuki hiányában vanília aromával dolgoztam, de így sem veszített semmit az értékéből a keksz. Sőt...
Most azon töröm az agyamat, hogy esetleg kókusz helyett, pl. dióval, vagy mandulával, mogyoróval hasonlóan finom kekszet gyárthatok.
Köszönöm a receptet, nálam rögtön mentésre került. :-)

welli
welli Tue, 2013-01-01 19:13

Klassz recept, köszönöm! Megsütöttem és nagyon ízlett - ajándékba vittem és örültek neki :)
Zabpehely- és kókuszlisztből készítettem (ez a félig gluténes változat), eritritolt adtam hozzá cukor helyett - és úgy is működik a recept.
BÚÉK.

margaretta
margaretta / margaretta Thu, 2011-10-06 07:48

Szia!
Csak szeretném megköszönni ezt a szuper receptet. Tökéletesen működött, Schar lisztből nagyon finom kekszek lettek. A kisfiam, aki a családunkban gluténérzékeny, nagyon hálás volt a kekszekért. Elmentettem a családi recepttárba, mert valószínűleg sokszor kell sütnöm majd.

cafika
Cafika / cafika Wed, 2011-10-12 21:12

szia Margaretta,
nagyon òrùlòk, hogy sikert aratott a recept!!!
a Te receptjeid is nagyon jòk !! a cukkinis csokis kenyeret hamarosan ki is probàlom ;-)
tovàbbi jo sùtés fòzést, puszi és ùdv. a fiuknak is ,
évi

494
gluténmentes lisztkeverék 170 g
vaj 80 g
cukor 80 g
kókuszreszelék 50 g
1 csipet
tojás 2 db
gluténmentes sütőpor 1 teáskanál
vaníliás cukor 1 csomag