Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszkrémes linzerdió

Kókuszkrémes linzerdió
Kókuszkrémes linzerdió
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kisebbik fiam születésnapja alkalmából ezzel a sütivel vendégelte meg osztálytársait.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához (60-70 db-hoz)

A töltelékhez

A bevonáshoz

ajánlat

Adventi aprósüteménynek is kiváló!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőporral és 10 dkg porcukorral elvegyített lisztet deszkára szitáljuk, és a halom közepébe mélyedést nyomunk. A margarint körben a liszthalom szélére kockázzuk. A tojásokat a mélyedésbe ütjük. Hozzáadunk 25 dkg kókuszreszeléket, majd gyorsan összegyúrjuk. Ez egy linzertészta, gyorsan kell vele dolgozni, mert nagyon ragadós lesz, ha túlmelegszik a kezünktől. Cipóvá formálva, folpackba csomagolva kb. 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Közben a másik kocka margarint szobahőmérsékleten puhulni hagyjuk.
  3. A hideg tésztamasszából apró darabokat lecsípünk. Dió alakú sütőformákba nyomkodjuk, és a formákat tepsikbe helyezzük. Előmelegített sütőben tepsinként kb. 10-12 percig sütjük, majd a formában rövid ideig hűlni hagyjuk. Végül óvatosan kiborítjuk.
  4. A tejet a maradék kókuszreszelékkel felforraljuk, majd kihűtjük. A puha margarint a maradék porcukorral kikeverjük, végül a kókuszos tejjel krémesre összedolgozzuk.
  5. A diólinzerek alját a kókuszkrémmel megkenjük, majd a süteményeket kettesével összeragasztjuk.
  6. A darabokra tördelt bevonót forró vízfürdőben megolvasztjuk, hozzáteszünk 2 ek olajat, és a diólinzerek egyik végét (a gömbölyűbbet) a folyékony bevonóba mártjuk. A süteményeket rácsra helyezve száradni hagyjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 795
elküldve: 4
receptkönyvben: 274
elkészítve: 8/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kókuszos-csokis aprósüti, kókuszos linzer

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Fri, 2011-12-30 20:34

Szia! Köszönöm szépen:-)! A csomagolásról eltett papír szerint ez dió forma, amiben készítettem. De ezekkel sütöttem nyáron a mandulamagot is.
Boldog új évet kívánok és jó sütés-főzést a következő esztendőben is!
Anita

1578
finomliszt 32 dkg
sütőpor 0.5 csomag
porcukor 10 dkg
margarin 25 dkg
tojás 2 db
kókuszreszelék 25 dkg
tej 1 dl
kókuszreszelék 10 dkg
margarin 25 dkg
porcukor 15 dkg
tortabevonó 20 dkg
napraforgó olaj 2 ek