r
Nosalty Logó

Fogas Orly módra

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Fogas Orly módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 331 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1323 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 109 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    568.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 331 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    684 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2275.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    384 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    1170 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    658.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    504 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    569 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    523 micro
Összesen 1323 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 109 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sörtészta készítése:
  2. Felverjük a tojásokat.
  3. Hozzáadjuk váltogatva a sört és a lisztet, sűrű palacsintatésztát keverünk.
  4. Sót, borsot darálunk rá.
  5. A hal panírozása:
  6. Ehhez az ételhez csíkokra vágjuk a fogasfilét.
  7. Villával a sűrű tésztába mártogatjuk a haldarabokat és bő, forró olajban kisütjük.
  8. Lyukas kanállal emeljük ki az olajból.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 41
  • Össznézettség: 67890
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 09.

Ajánló

Vajas krumplival és paradicsom-mártással, pár kocka fetával tálaltam. Az Orly majonézzel és salátákkal is nagyon finom!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Fogas Orly módra
Harmathy Ildikó 313 recept

Klasszikus halfogás.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Tudom, hogy szentségtörésnek hathat, de nyugodt lélekkel innék sört az ételhez. Belga Hoegardennel már próbáltam és bejött. Próbáljátok meg ti is, egy kísérletet b?ven megér!!!

Harmathy Ildikó

Hát persze! Sörtésztához sör! Szeretem az ilyen magától értet?d?, egyszer? megoldásokat! Nagyon kedves vagy Bocsárd a sok jó tanácsoddal! Igaz én adtam a 'házi feladatot', remélem a többiek is élvezik! Köszi: Ildikó

Greg

Gyerekkorom óta horgászom és a fogott süll?k többségét magam is így készítem el. A paradicsom mártást nem szeretem, de ez egyéni gondom. A sör valóban illik mellé. Csak sok legyen és hideg.

Harmathy Ildikó

Tartárral is finom az Orly, ha nem szereted a paradicsom mártást, Gregor. Még csak nem is 'szentségtörés'

Greg

Karácsonyi men?ként ez lesz a vacsora és természetesen tartárral. Szép és meghitt karácsonyt kívánok Neked és kedves családodnak.

Törölt felhasználó

 Szia Ildiko!A sortesztat en ugy keszitem,hogy a tojasfeherjet kulon felverem,es a vegen keverem hozza ovatosan a masszahoz!Igy konnyebb lesz a palacsintateszta.Azert egy pohar szaraz feherbor se rossz hozza!:-)))

Törölt felhasználó

Én is igy tanultam a szakács iskolában.csak igy tovább Husika!:D

Greg

Ez már a kifinomultabb ízlést képviseli. Minden hasonló bundához alkalmazható, mert lazább és könnyebb lesz az étel burkolata. Egyébként én is gyakran alkalmazom ezt a módszert.

Törölt felhasználó

Én is úgy készítem a sörtésztát mint a "husika".Szerintem jobb!

alrosa

Ez nagyon finom csak ajanlani tudom meg azoknak is akik nem szeretik a halat mind a ferjem is pl :)

kiskunsag

Szia! Megcsináltam és nagyon finom lett.De lenne két kérdésem,mert valamit elrontottam.Nagyon oda ragadt a serpeny? aljára,s ha megforgattam akkor a kiszed?n maradt a tészta s már csak a hal sült.Illetve nagyon fröcsögött az olaj :-(

Harmathy Ildikó

Két oka lehet: vagy túl híg volt a sörtészta, vagy nem volt elég forró és b? az olaj. Az utóbbi a valószín?bb, ne serpeny?ben süsd, hanem lábosban - ha nincs frit?z -, b? olajban, úgy, hogy a megmártott haldarabok ne érjék el a süt? edény alját, hanem a forró olaj tetején maradjanak. Azt, hogy elég forró-e az olaj, úgy tudod ellen?rizni, hogy bele cseppentesz egy kicsit a sörtésztából. Ha elég forró az olaj, a sörtészta az olaj felszínén marad, gömböcskét formál és pillanatok alatt megsül. Lyukas kanállal dolgozz, és egyszerre annyi mártott haldarabkát süss, amennyi a forró, b? olaj felszínén egymás mellett elfér, anélkül, hogy az edény alját elérné - ezt jelenti a b? olaj. Ha így jársz el, az olaj nem fröcsöghet. Tájékoztass, ha újra próbáltad, sikerülni fog!

kiskunsag

Szia Ildikó!Köszönöm a válaszod tegnap így csináltam, lábasban s b? forró olajban.Tényleg ez lehetett a baj,mert szerintem tökéletes lett.Nem ragadt,nem fröcsögött,s nem is égett meg.Köszönöm még egyszer a segítségedet :-) Gyakori étel lesz nálunk,mert a fiam horgászik s nem árt egy kis változatosság a hal elkészítését illet?leg.Ugyanis a filézett pontyból is tökéletesen elkészíthet?.

Harmathy Ildikó

Szerintem túl híg volt a palacsinta és nem elég b? az olaj. F?leg utóbbira gyanakszom. Akkor jó - és nem tud leragadni -, ha úsznak a forró olajban a panírozott szeletek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek