Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kávés panna cotta

Kávés panna cotta
Kávés panna cotta
16 perc / előkészület: 15 perc főzés: 1 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az olasz klasszikus kávés változata.

hozzávalók / 4 adag

A panna cottához

A kávé réteghez

Szólj hozzá!

elkészítés

Panna cotta

  1. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk.
  2. A tejszínt a tejjel, kávéval, és cukorral felfőzzük, kb. 1 percig főzzük, majd levesszük a tűzről. Hozzákeverjük a vanília kivonatot.
  3. A zselatint kinyomkodjuk, és a forró kávés-tejszínben felolvasztjuk. Hagyjuk hűlni.

Kávés réteg

  1. A zselatint kb. 10 percre hideg vízben áztatjuk. A forró kávét a cukorral ízesítjük, majd feloldjuk benne a kicsavart zselatint. Elosztjuk 4 hideg vízzel kiöblített kávés pohár aljára, kb. 30 percre betesszük a hűtőbe.
  2. A kihűlt panna cotta masszát elosztjuk a kávés rétegre, majd a hűtőbe tesszük kb. 4 órára.
  3. A pana-cottát tányérra borítjuk, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 85
össznézettség: 14 082
elküldve: 0
receptkönyvben: 82
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1970 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
konyha: olasz
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

panna cotta, kávés tejkrém, panna cotta kávéval

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

405
lapzselatin 5 db
habtejszín 300 ml
tej 200 ml
cukor 140 g
instant kávé 1 ek
vanília kivonat 1 teáskanál
lapzselatin 1 db
feketekávé 80 ml
cukor 2 teáskanál